Jennifer Hudson

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jennifer Hudson

Jennifer Kate Hudson (s. 12. syyskuuta 1981 Chicago, Illinois) on yhdysvaltalainen laulaja ja Oscar-palkittu näyttelijä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hudson oli yksi finalisteista American Idolin kolmannella tuotantokaudella. Hän putosi välieräkierroksella, mutta pääsi finaaleihin tuomari Randy Jacksonin villillä kortilla. Finaaleissa Hudson putosi kuudentena. Marraskuussa 2006 Hudson teki levytyssopimuksen Clive Davisin J Recordsiin. Davis on auttanut pinnalle muiden muassa Aretha Franklinin ja Whitney Houstonin.

Hudsonin ensimmäinen elokuvarooli elokuvassa Dreamgirls on saanut osakseen suurta huomiota. Hänet valittiin Broadway-musikaalin elokuvaversioon monen ammattilaisnäyttelijän ja -laulajan edestä. Hudson on voittanut jo useita palkintoja, joista merkittävimpiä ovat Oscar, BAFTA, Golden Globe ja SAG parhaasta naissivuosasta.[1] Hudson näytteli Sex and the City – Sinkkuelämää -elokuvassa Louisea.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen uraansa Hudson työskenteli Burger King -hampurilaisravintolassa.[2]

Hudsonin äiti ja veli löydettiin ammuttuina äidin Chicagon asunnosta 24. lokakuuta 2008.[3] Muutamaa päivää myöhemmin myös Hudsonin 7-vuotias sisarenpoika löytyi ammuttuna. Teoista pidätettiin Hudsonin sisaren entinen mies.[4]

Hudsonilla ja hänen kihlatullaan David Otungalla on yksi lapsi, David Daniel Otunga Jr (s. 10. elokuuta 2009).[5]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumin tiedot
Jennifer Hudson

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]