Grizabella

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Grizabella on eräs Cats-musikaalin hahmoista. Hahmo ei esiinny T. S. Eliotin runoteoksessa Kissojen kielen kompasanakirja, johon musikaali perustuu, mutta on Andrew Lloyd Webberin tekemän näyttämösovituksen keskeisimpiä hahmoja.

Grizabella on iän kuihduttama hyvin vanha kissa. Hän ei enää muistuta sitä ylpeää, huoletonta ja sädehtivää tanssijaa, joka oli nuorena. Nuoremmat kissanaaraat ovat kateellisia Grizabellalle ja ovatkin melko mielissään nähdessään hänen epäsiistin olemuksensa. Hän on joutunut elämään kovia aikoja pitkän elämänsä varrella, eikä kaipaa mitään muuta niin paljon kuin sitä, että toiset hyväksyisivät hänet taas joukkoonsa.

Old Deuteronomy (suomennettu musikaalin VHS-versiossa vanhaksi Mooses-kissaksi), joka on kissojen henkinen johtaja, sallii Grizabellan syntyä uudelleen Heaviside Layer -tasolle, joka on eräänlainen kissojen versio taivaasta. Muutoksen aikana Grizabella laulaa kappaleen ”Memory”, jota katsojat ovat pitäneet koskettavana, syvänä ja jopa mystisenä sävellyksenä.lähde?