Jaws Unleashed

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jaws Unleashed
Jaws Unleashed.jpg
Kehittäjä Appaloosa Interactive
Julkaisija Majesco Entertainment
EU THQ
Säveltäjä Cris Velasco
Julkaistu NA 23. toukokuuta 2006
EU 22. syyskuuta 2006 (PC)
NA 18. lokakuuta 2006 (PC)
EU 20. lokakuuta 2006
AUS 26. lokakuuta 2006
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 18
ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
OFLC: MA15
Alusta PlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Jaws Unleashed on Appaloosa Interactiven kehittämä ja Majesco Entertainmentin julkaisema Tappajahai-elokuvan lisensioitu toimintaseikkailupeli. Peli julkaistiin vuonna 2006 PlayStation 2:lle, Xboxille ja Windowsille.

Pelissä ohjataan valkohaita avoimessa pelimaailmassa, jossa voi uiskennella vapaasti, syödä eri eläimiä ja ihmisiä, tuhota erilaisia kohteita, etsiä piilotettuja tavaroita sekä valita pää- ja sivutehtäviä.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli alkaa harjoitustasolla saaren rannikolla sijaitsevalla lahdella, jossa pelaaja voi rauhassa tutustua kontrolleihin. Hain kaikkia liikkeitä ei voi tehdä heti alussa, vaan niitä voi ansaita myöhemmin pisteiden ja taitojen karttuessa. Perusohjaimet ovat liikkuminen, uinti, puraisu, pyrstönisku ja vauhtitehoste/pusku. Harjoitustaso päättyy, kun pelaaja on suorittanut kaikki hain liikkeet ja toiminnot.

Tämän osion jälkeen alkaa ensimmäinen tehtävä, jossa hai pyydystetään tutkimuslaitokselle ja josta pelaajan on raivattava tiensä pois. Pelaaja siirtyy vapaalle alueelle saarea ympäröivälle merelle, jossa pelaaja saa valita, mitä tekee. Hai voi vaeltaa alueella ja vaikkapa etsiä piilotettuja rekisterikilpiä ja saalistaa. Aktiivisena on silti pysyttävä koko ajan, muuten hai tukehtuu tai kuolee nälkään. Saarelle on siroteltu kaikki päätehtävät sekä lukuisia sivutehtäviä, joissa on valittavana vaikeustaso.

Pelaaja ansaitsee pelin edetessä pisteitä suorittamalla pää- ja sivutehtäviä sekä löytämällä piilotettuja keräilykohteita (kuten rekisterikilpiä ja renkaita) tehtäväalueilta ja vapaalta alueelta. Pisteitä voi käyttää hain kykyjen kasvattamiseen (muun muassa nopeus, vahvuus ja nälän sieto). Hain ominaisuuksien parantuessa pelaaja oppii uusia liikkeitä, kuten korkkiruuvihyökkäyksen (hai iskeytyy kohteeseensa pyörien) ja Body Bombin (hai hyppää vedestä veneen päälle tuhoten sen).

Ruudulla näkyy Hud-näyttö, jossa on kuntomittari, nälkämittari, nopeusmittari, pyrstöniskumittari ja tutka. Eriväriset kuviot osoittavat vihollisten, veneiden, saaliiden ja tehtävien sijainnit. Kuvakulmaksi voi valita joko ensimmäisen tai kolmannen persoonan näkymän (hai näkyy takaapäin tai hain näkökulma). Lisäksi voi valita erityisen hainäön, jonka avulla pystyy havaitsemaan saaliit, verijäljet ja muut lämpöä säteilevät kohteet

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

30 vuotta on kulunut Tappajahai-elokuvan tapahtumista. Amity Islandin synkkä menneisyys näyttäisi olevan historiaa, sillä nykyisin saari kukoistaa pormestari Larry Vaughn nuoremman liiketoimien ansiosta. Pormestari on onnistunut saamaan Amity Islandin talouden loistokkaaksi solmimalla suhteita maineikkaisiin yhtiöihin, kuten yhteistyösopimuksen Environplus-yhtiön toimitusjohtaja Steve Shaw’n kanssa. Uudet työpaikat ovat lisänneet saaren asukkaiden määrää, nostaen kiinteistöjen arvoa ja verotuloja. Valitettavasti taannoinen teollistuminen ja uimareiden vilkas lisääntyminen on houkutellut paikallisille vesille jättimäisen valkohain, joka alkaa terrorisoida aluetta. Kun hai tappaa Steve Shaw’n pojan, tämä palkkaa hainpyytäjä Cruz Raddockin saalistamaan pedon. Meribiologi Michael Brody yrittää saada hain kiinni tutkimuksia varten ja vaatii pormestaria lopettamaan rakennustyöt.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.