Jarno Hyökyvaara

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jarno Hyökyvaara
Henkilötiedot
Syntynyt1986
Valkeakoski
Ammatti näyttelijä, jalkapalloilija
Sukulaiset Janne Hyökyvaara (veli)
Näyttelijä
Aktiivisena 2018–
Aiheesta muualla
IMDb

Jarno Hyökyvaara (s. tammikuussa 1986 Valkeakoski) on suomalainen näyttelijä ja entinen jalkapalloilija.

Jalkapalloilijana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyökyvaara edusti Valkeakosken Hakaa kausilla 2005 ja 2006. Ensimmäinen kausista toi Suomen cupin voiton. Hän ei kuitenkaan päässyt pelaamaan kuin Hakan farmijoukkueessa, vaan toimi Hakan edustusjoukkueen vaihtomiehenä. Ennen edustusjoukkuetta hän pelasi Hakan juniorijoukkueissa ja oli mukana nuorten maajoukkueleireillä, mutta ei päässyt edustamaan Suomea junioreiden maaotteluissa.

Hyökyvaaran 12 vuotta vanhempi veli Janne Hyökyvaara oli myös jalkapalloilija. [1]

Näyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyökyvaara pääsi Teatterikorkeakouluun vuonna 2013, seitsemännellä yrityksellä ja valmistui sieltä näyttelijäksi keväällä 2018. Sitä ennen hän toimi harrastajateattereissa Tampereella ja opiskeli Kokkolassa teatteri-ilmaisun ohjaajaksi vuosina 2008–2009. Hän on toiminut Teatterikorkeakoulusta valmistumisensa jälkeen näyttelijänä Lappeenrannan kaupunginteatterissa. Hän on näytellyt teattereissa muun muassa Q-Teatterissa, kaupunginteattereissa Kokkolassa, Kotkassa, Jyväskylässä, Valkeakoskella ja Tampereella, Suomen Kesäteatterissa Valkeakoskella, Tampereen Komediateatterissa ja Suomen Kansallisteatterissa.[2]

Hän esittää Pyöreä totuus -monologiansa vuonna 2022 Helsingin Koko-teatterissa, sekä Valkeakosken-, Oulun- ja Hämeenlinnan kaupunginteattereissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]