Janice Dickinson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Janice Dickinson
Henkilötiedot
Koko nimi Janice Doreen Dickinson
Syntynyt15. helmikuuta 1955
Brooklyn, New York
Puoliso

Robert Gerner (2016 - ) Albert Gerston (1995 - 1996) Simon Fields (1987 - 1993)

Ron Levy (1977 - 1979)
Malli
Aktiivisena 1969-
Pituus 177 cm

Janice Doreen Dickinson (s. 15. helmikuuta 1955[1])on yhdysvaltalainen näyttelijä, entinen huippumalli, muotivalokuvaaja, kirjailija ja malliagentti.

Dickinson syntyi Brooklynissä, New Yorkissa vanhemmilleen Ray Dickinsonille ja Jennie Pietrzykoskille. Dickinson kertoi hänen isänsä olleen väkivaltainen pedofiili, joka pahoinpiteli häntä ja hänen isosiskoaan.[2] Dickinson muutti vanhempiensa kanssa Hollywoodiin, Floridaan vuonna 1957. 18-vuotiaana Dickinson muutti pois kotoaan New Yorkiin, jossa hän asui ystävänsä perheen luona. 1970-luvun lopulla Dickinson esiintyi Yhdysvaltojen ja Ranskan Voguessa. Kun Dickinsonin ura lähti nousuun, alkoi hän käyttää kokaiinia.

Dickinson on ollut naimisissa Ron Levyn, Alan B. Gerstenin ja Simon Fieldsin kanssa. Viimeisimmän kanssa Dickinsonilla on poika, Nathan Fields. Dickinsonilla on myös tytär, Savannah Dickinson, aiemman poikaystävänsä Michael Birnbaumin kanssa. Savannahin isäksi epäiltiin Sylvester Stallonea, mutta isyystesti osoitti, ettei isä ollut Stallone vaan Birnbaum.

Dickinsonin rakastajia ovat olleet muun muassa Warren Beatty, Sir Mick Jagger, Jack Nicholson sekä Liam Neeson. Dickinson on kertonut, että on harrastanut seksiä yli 1000 miehen kanssa.[3] Dickinson on myös yksi Bill Cosbyn uhreista.[4]

Dickinson esiintyi Huippumalli haussa -sarjan tuomarina sarjan kausilla 1–4. Dickinsonilla on myös oma mallitoimisto, Janice Dickinson Modeling Agency, josta on tehty myös tosi-TV-sarja. Sub esittää sarjaa nimellä Janice Dickinsonin mallitoimisto.

Dickinson on esiintynyt myös kerran Suomen Huippumalli haussa -ohjelmassa vierailevana tuomarina sen toisella tuotantokaudella. Ilta-Sanomien mukaan marraskuussa 2008 Dickinson oli juhlinut Helsingin yössä niin rajusti, että hänet vietiin sairaalaan hänen nautittuaan unilääkkeitä ja samppanjaa sekaisin sekä telottuaan itsensä portaisiin. Dickinsonilla todettiin rintasyöpä maaliskuussa 2016.[5]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.