James Bourne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bourne esiintymässä Newmarketin kilparadalla Bustedin kanssa, Heinäkuussa 2016. Konsertti oli osa "Newmarket Nights" - musiikkifestivaali tapahtumaa.

James Elliot Bourne (s. 13. syyskuuta 1983 Southend, Essex, Englanti, Iso-Britannia) lauloi ja soitti kitaraa englantilaisessa Busted-yhtyeessä johon kuuluivat myös Charlie Simpson ja Matt Willis. Vuonna 2005, Bustedin hajottua Bourne perusti uuden bändin Son of Dork. Son of Dorkissa olivat mukana bändikaverit Danny Hall, Chris Leonard, David Williams ja Steve Rushton. Hänellä on myös ollut sooloura: Future Boy, milloin hän sävelsi ja lauloi electronica - tyylisiä kappaleita. 11 marraskuuta vuonna 2013, Bourne ilmoitti että hän ja Bustedin basisti Matt Willis liittyisivät yhteen McFlyn kanssa, perustaakseen uuden "supergroupin". Uusi bändi tunnettiin nimellä McBusted, ja pojat kirjoittivat yhden albumin (McBusted). McBusted kiersi maailmaa ja teki musiikkia 2 vuotta, kunnes Simpson tuli takaisin kuvioihin, ilmoittaen että Busted perustettaisiin uudelleen. Vuoden 2015 lopussa, McBusted hajosi takaisin kahdeksi bändiksi: McFlyksi (Tom Fletcher, Danny Jones, Harry Judd & Dougie Poynter) ja Bustediksi (James, Matt Willis & Charlie Simpson). Nykyään, Bourne kirjoittaa Bustedin kolmatta studioalbumiaan Simpsonin sekä Willisin kanssa, ja bändi on jo kiertänyt englantia "Pigs Can Fly Tour 2016" kiertueellaan. Kolmas albumi ilmestyy vuoden 2016 loppupuolella.

James on myös kirjoittanut kolme musikaalia Elliot Davisin kanssa: Loserville: The Musical (Perustuu Bournen toisen bändin, Son Of Dorkin albumiin, Welcome To Loservilleen), Out There: The Musical ja Murder at the Gates. Loserville oli suurin ja suosituin näistä. Bourne on esiintynyt myös televisiossa. Hän esiintyi yhdessä London's Burning televisiodraamasarjan jaksossa, missä hän esitti nuorta Lontoolaista teinipoikaa, kuka aiheutti ongelmia tyttöpartion kokoontumispaikan ulkopuolella kavereidensa kanssa. Samassa jaksossa hän myös varasti paloauton, ajaen kolarin.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

James syntyi Rochfordissa, 13 syyskuuta vuonna 1983, mutta hänen vanhempansa muuttivat Southendiin kun hän oli kymmenen kuukautta vanha. Bournen perheeseen kuuluvat vanhemmat Peter ja Maria Bourne. Jamesillä on myös kolme sisarusta, Nick, Chris ja Melissa. Jamesin vanhempi veli Nick on esiintynyt muutamassa Bustedin musiikkivideossa, kuten ”You Said No” ja ”Who's David?”. Chris, joka on nuorin veli, esiintyy Bustedin musiikkivideossa ”Year 3000”. Bournen veljessarjan nuorin on myös ollut osa Hollywood Ending - nimistä Amerikkalaista pop-yhtyettä, ja nykyään tekee rap- ja pop-musiikkia nimillä "Dirty Brit" sekä "Chris Bourne".

Sanoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bourne kirjoitti suurimman osan Bustedin kahden albumin kappaleista yhdessä Simpsonin, Willisin ja Tom Fletcherin (McFly) kanssa. Bourne on auttanut McFlyn poikia muutamassa biisissä lähes joka levyllä. Hän on myös auttanut muita bändejä sanoituksissa, mm. Jonas Brothersia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.