Industrial Light & Magic

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
ILM logo.svg

Industrial Light & Magic on heinäkuussa 1975 perustettu yhtiö, joka tekee elokuviin erikoistehosteita. Kun George Lucas filmasi Tähtien sotaa, hän halusi luoda tehosteita, joita ei ollut koskaan aikaisemmin nähty elokuvissa. Hän otti yhteyttä mieheen nimeltä Douglas Trumbull, joka oli kuuluisa Avaruusseikkailu 2001 -elokuvasta. Trumbull kieltäytyi, mutta ehdotti avustajaansa John Dykstraa. John Dykstra keräsi yhteen pienen tiimin korkeakouluopiskelijoista, taiteilijoista ja insinööreistä, joista tuli Tähtien sodan erikoistehosteyksikkö. Imperiumin vastaiskua tehtäessä Lucas keräsi useimmat tiimistä uuteen yhtiöön nimeltään Industrial Light & Magic. He ovat siitä lähtien tehneet erikoistehosteita moniin elokuviin, tehden joitakin elokuvahistorian kuuluisimmista kohtauksista filmeissä. He ovat vastuussa Ghostbustersin Slimeristä, Jurassic Parkin hirmuliskoista ja muidenkin Tähtien sota -elokuvien efekteistä.

Vuoteen 2007 mennessä ILM oli saanut 15 Oscaria parhaista visuaalisista efekteistä, joiden lisäksi se oli saanut 16 ehdokkuutta. Se oli myös saanut 21 teknistä Oscaria.

The Walt Disney Company osti yhtiön osana Lucasfilmiä koskevaa kauppaa vuonna 2012.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Disney would acquire a visual effects firm with Lucasfilm deal Los Angeles Times. 31.10.2012. Viitattu 21.7.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]