In My Life

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee The Beatlesin kappaletta. Samannimisestä The Rasmuksen kappaleesta kertoo eri artikkeli.

In My Life” on The Beatlesin kappale vuonna 1965 julkaistulta Rubber Soul -albumilta. Kappaleen sanoituksen on tehnyt John Lennon. Sävellyksestä Lennonilla ja Paul McCartneyllä on erilaiset muistikuvat. Omasta mielestään McCartney kirjoitti koko melodian, Lennonin mielestä vain väliosan ja harmoniat. Kappale merkittiin yhtyeen silloisen tavan mukaan molempien sanoittamaksi ja säveltämäksi.[1] Vuonna 2018 Harvardin tilastotieteen luennoitsija Mark Glickman ja Dalhousien yliopiston matematiikan professori Jason Brown tutkivat sävellystä ja tulivat siihen tulokseen, että se on selvästi lähempänä Lennonin kuin McCartneyn tyyliä.[2]

”In My Life” on yksi The Beatlesin tunnetuimmista kappaleista ja se valittiin Mojo-lehden äänestyksessä kaikkien aikojen parhaaksi popkappaleeksi vuonna 2000. Rolling Stone -lehden vastaavassa äänestyksessä se ylsi sijalle 23. Kappaleen barokkivaikutteinen kosketinsoolo on tuottaja George Martinin säveltämä ja soittama.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 'In My Life' rollingstone.com. Arkistoitu 19.6.2018. Viitattu 23.7.2013. (englanniksi)
  2. Paul McCartney muistaa virheellisesti säveltäneensä yhden rakastetuimmista Beatles-klassikoista, väittää tuore tutkimus Soundi. 30.7.2018. Viitattu 30.7.2018.
Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.