Iina Salin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Iina Salin vuonna 2015.

Iina Salin (s. 23. maaliskuuta 1985 Mikkeli) on suomalainen laulaja, lauluntekijä ja ääninäyttelijä.

Hän on esiintynyt laulajana useissa eri yhtyeissä ja artistien live-kokoonpanoissa, kuten Jean S., Waldo’s People, Katri Helena, Signmark, Emma Salokoski, Sami Pitkämön Orkesteri, Mikko Leppilampi Band, HONEYS, Emma Salokoski Voices, Salomaa-ilmiö, Poppadelic, Higher Ground Vocals, Nokia House Band, HOS Big Band, Reunion Big Band, Porvoo Big Band sekä Imatra Big Band.

Hänen ääntänsä voi kuulla muun muassa animaatiosarjoissa ja elokuvissa Sing 2 (Suki), Trolls: Bändi koossa, Maija Mehiläinen ja hunajakisat (Viola), The Boss Baby: Taas vaipoissa (Tina Templeton), Paavo Pesusieni (Sanna), Prinsessavoima (Bea), DC Super Hero Girls (Supertyttö): Intergalaktiset pelit, Brain Drain, Super Villain High, Shopkins: Chef Club, Shopkins: World Vacation ja Gigantosaurus.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iina Salin on valmistunut musiikkipedagogiksi (AMK) Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2012 ja työskentelee keikkailun lisäksi pop/jazz -laulunopettajana Pohjois-Helsingin Bändikoulussa[1]. Vuosina 1994-2004 hän opiskeli musiikkia Mikkelin musiikkiopistossa pääaineinaan huilu ja pop/jazz -laulu. Ylioppilaaksi kirjoitettuaan 2004 hän lähti opiskelemaan musiikkipedagogiikkaa Joensuuhun Karelia-ammattikorkeakouluun, ja muutti Helsinkiin jatkamaan opintoja vuonna 2006.

Hän esiintyi Suomen Euroviisukarsinnoissa 2008 Mikael Konttisen taustalaulajana. Kilpailukappaleena oli Milloin. Eri kuorojen riveissä hän on osallistunut useisiin valtakunnallisiin tv-tuotantoihin, kuten Kuorosota, Nenäpäivä-show, SuomiLOVE ja Putous.

Vuonna 2012 hän osallistui UMOn Kyky 2012 kilpailuun[2], päästen finaaliin laulamalla Aretha Franklinin tunnetuksi tekemät kappaleet Respect ja Think.

Vuonna 2013 hän osallistui Uuden musiikin kilpailuun kappaleellaan Last Night.

Loppuvuonna 2013 hänet nähtiin Tartu Mikkiin tv-ohjelmassa.

Vuoden 2013 lopulla hänen silloinen yhtyeensä Swan Land julkaisi debyyttialbumin Your Parade.[3]

Vuoteen 2022 mennessä Iina Salin on toiminut laulu- ja bändiopettajana useissa eri oppilaitoksissa ja musiikkileireillä. Keikkojen ja opetustöiden lisäksi hän tekee studiotöitä animaatioiden, taustalaulujen sekä mainosmusiikin parissa. Hän kirjoittaa myös omia kappaleita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]