Icewind Dale II

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Icewind Dale II
Icewind-dale-2-cover.jpg
Kehittäjä Black Isle Studios
Julkaisija Interplay
Pelimoottori Infinity Engine
Julkaisuaika 2002
Lajityyppi RPG
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Mac OS, PC
Tallennusväline CD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Icewind Dale II on Black Isle Studiosin kehittämä ja Interplayn alun perin 2002 julkaisema Icewind Dale-tietokoneroolipelisarjan videopeli. Peli on jatkoa Icewind Dale-pelille.

Icewind Dale II oli viimeinen Infinity Engine -pelimoottoria käyttänyt peli.

Toisin kuin edeltäjänsä, peli perustuu Dungeons & Dragons -roolipelin 3.:n laitoksen sääntöihin, jotka sallivat rotujen valita minkä tahansa hahmoluokan ja hahmoluokat voivat nyt käyttää mitä tahansa asetyyppiä. Peli tuo myös mukanaan 3.:n painoksen hahmoluokkia, kuten barbaarin, ja rotuja, kuten mustat haltiat (Drow).

Uudet hirviötyypit olivat toinen näkyvä muutos pelissä. Tämän lisäksi Jäätuulen laaksosta on tutkittavissa suurempi alue kuin edellisessä osassa.

Peliä kiiteltiin sen rytmityksestä, taustamusiikista ja lukuisista muutoksista verrattuna alkuperäiseen peliin. Vastapainona kehuille pelin graafisen ulkoasun kritisoitiin olevan aikaansa jäljessä, sillä hahmot olivat pelkkää sprite-grafiikkaa piirrettyjen taustojen päällä. Samaisen vuoden suuremmat julkaisut, Neverwinter Nights ja Morrowind veivät peliltä medianäkyvyyttä, mutta tästä huolimatta Icewind Dale II sai arvosteluissa hyviä arvosanoja.

Hauskana triviana pelistä löytyy myös suomalainen kylä (Wandering Village), jossa asukkailla on perisuomalaisia nimiä, kuten Venla, Kyösti, Tahvo ja Leevi.