Icewind Dale

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Icewind Dale
Icewind-dale-cover.jpg
Kehittäjä Black Isle Studios
Julkaisija Interplay
Jakelija Wizards of the Coast, Google Play ja App Store
Säveltäjä Jeremy Soule
Pelisarja Icewind Dale
Pelimoottori Infinity Engine
Julkaistu 2000
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus USK 12
Alusta Windows
Jakelumuoto CD, DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Icewind Dale on Black Isle Studiosin kehittämä ja Interplayn alun perin 2000 julkaisema Icewind Dale-tietokoneroolipelisarjan videopeli. Black Isle Studios kehitti ja Interplay julkaisi vuonna 2001 pelille Icewind Dale: Heart of Winter-laajennuksen. Pelin seuraaja Icewind Dale II julkaistiin vuonna 2002.

Peli kertoo seikkailijaryhmästä, joka on kutsuttu pelastamaan Jäätuulen laakso pahuuden voimilta. Pelaaja ohjaa 6 sankaria, joiden taidot (aseen käyttö, varastaminen, puhuminen ym.) ja rotu laaditaan itse pelin tarjoamista vaihtoehdoista. Peli sijoittuu Forgotten Realms -maailmaan ja sen pelimekaniikka perustuu AD&D-roolipelin 2. painoksen sääntöihin. Peli on toteutettu Infinity Engine -pelimoottorilla, joka on tuttu useista tunnetuista tietokoneroolipeleistä, kuten Baldur's Gate & Baldur's Gate 2 ja Planescape: Torment.

Icewind Dale on toimintapainotteisempi peli kuin perinteistä juonivetoista roolipeliä edustava Baldur's Gate. Pelissä on kuitenkin enemmän seikkailumaisia aineksia, kuin esimerkiksi tyypillistä hack and slash -tyyppiä edustavassa Diablossa.

Peliin julkaistiin myös lisäosa, Icewind Dale: Heart of Winter (2001), jossa tuotiin peliin sääntömuutoksia D&D:n 3. painoksesta ja uusia pelialueita. Black Isle Studios levitti myös kotisivuillaan ilmaista laajennuspakettia Heart of Winteriin, Trials of the Luremaster.

Pelin kiitellyn taustamusiikin sävelsi tunnettu pelisäveltäjä Jeremy Soule.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]