Hyoyeon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kim Hyo-yeon
김효연
Hyoyeon joulukuussa 2015
Hyoyeon joulukuussa 2015
Henkilötiedot
Syntynyt22. syyskuuta 1989 (ikä 32)
Ammatti Laulaja tanssija malli
Muusikko
Taiteilijanimi Hyoyeon (효연)
Aktiivisena 2007
Tyylilajit K-pop
Soittimet Laulu
Yhtyeet Girls' Generation
Levy-yhtiöt SM Entertainment

Kim Hyo-yeon (Hangul: 김효연; Hanja: 金孝淵; s. 22. syyskuuta 1989[1]), paremmin tunnettuna Hyoyeon, on eteläkorealainen laulaja, tanssija ja malli. Hän on tunnettu eteläkorealaisesta yhtyeestä Girls' Generation.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyoyeon syntyi Incheonissa, Etelä-Koreassa 22. syyskuuta, 1989. Hän on molempikätinen ja kasvoi yhdessä hänen vanhempiensa sekä pikkuveljensä Kim Min Gun kanssa. Hän koe-esiintyi SM Entertainmentille SM 2000 Casting Systemissä. Hyoyeon itse sanoi, että hänen ei ollut aikomus koe-esiintyä, mutta hänen äitinsä oli fani SM Entertainmentin yhtyeelle HOT:lle ja tuli toimistolle siinä toivossa, että ehkä saisi nähdä yhtyeen. Sen jälkeen Hyoyeon tanssi koe-esiintymisensä. Vuonna 2004, hänet lähetettiin opiskelemaan mandariinikiinaa Pekingiin, Kiinaan yhdessä Choi Siwonin kanssa. Hyoyeonin kiinalainen nimi on 孝渊 (Xiàoyuān) yksinkertaistetuissa kiinamerkeissä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Girls' Generation[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soolotoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyoyeonin virallinen tanssikoulutus alkoi peruskoulussa. Hänen naapurustonsa pienessä hip-hop koulussa hän oppi Hip-Hopin, Jazzin ja Latinalaisen tanssin. Vuonna 1999, hän ilmottautui Winners Dance School kouluun, kuuluisaan tanssikouluun Etelä-Koreassa. Koulussa Hyoyeon tapasi Miss A:n Minin, jonka kanssa hän perusti tanssitiimin Little Winners (리틀위너스). Kaksikko esiintyi erilaisissa vitriineissä ja oli valokeilassa HipHoper.com:issa vuonna 2004.

Hyoyeon sai tanssiopetusta Electric Boogaloosilta ja kuuluisilta koreografeilta, kuten Kim Hye Rangilta, Poppin Seeniltä, Kwang Hoolta, Poopin DS:ltä, Kwon Seok-Jiniltä ja Black Beatin Shim Jae Wonilta. Hän myös työskenteli yhden Justin Timberlaken koreografeista ja muutaman ulkomaisen opettajan kanssa.

Vuonna 2007, Hyoyeon tiimiytyi Jae Wonin kanssa tanssiyhteistyölle "Anonymous".

Soolo aktiviteetit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

7. maaliskuuta 2010, Hyoyeon näytteli cameo-roolia SBS Oh My Lady!:ssä, jonka pääosissa olivat Choi Siwon ja Chae Rim sekä Girls' Generationin jäsenet Jessica ja Sooyoung.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hyoyeon Profile and Facts KProfiles. Viitattu 8.9.2018.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Hyoyeon