Tiffany Hwang

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stephanie Hwang
Tiffany Hwang for LG.jpg
Tiffany LG New Chocolate puhelimen mainoksessa.
Syntynyt 1. elokuuta 1989 (ikä 26)
Taiteilijanimet Tiffany
Kotipaikka Yhdysvaltain lippu Kalifornia, Pohjois-Amerikka
Aktiivisena 2007
Tyylilajit K-pop, Dance-pop
Ammatit Laulaja, tanssija
Soittimet Laulu
Yhtyeet Girls' Generation
Levy-yhtiöt SM Entertainment

Stephanie Hwang (korealainen nimi: Hwang Mi-young; Hangul: 황미영; Hanja: 黃美英; syntynyt 1. elokuuta, 1989) paremmin tunnettuna Tiffany, on eteläkorealainen laulaja ja tanssija. Hänet tunnetaan yhtyeestä Girls' Generation (Koreaksi "So Nyuh Shi Dae/So Nyeo Shi Dae" josta lyhenteenä SNSD).

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiffany syntyi Kaliforniassa ja varttui Diamond Barissa kaikkein nuorimpana hänen kahdesta muusta sisaruksestaan. Hän koe-esiintyi SM Entertainment Starlight Casting Systemissä ja liittyi yhtiöön lokakuussa 2004 Los Angelesissa. Häntä koulutettiin kolme vuotta ja seitsemän kuukautta SM Entertainmentissa. Vaikka Tiffany valmistui Korea Kent Foreign School koulusta huhtikuussa 2007, hän oli käynyt peruskoulun ja lukion Kaliforniassa - South Pointe Middle Schoolissa (US) ja Diamond Bar High Schoolissa (US). Tiffany puhuu sujuvasti englantia ja koreaa sekä melko hyvin japania, kiinaa ja espanjaa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Girls' Generation[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laulu-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2008, Tiffany julkaisi kaksi singleä Girls' Generationilaisten Jessican ja Seohyunin kanssa — "Oppa Nappa" (kor. 오빠 나빠, "Bad Older Brother") ja "Mabinogi (It's Fantastic!)", joka oli tunnuslaulu videopelille. Tiffany on myös laulanut OST SBS draamaan Jamyeonggo kappaleen By Myself ((kor. 나 혼자서). Hän myös lauloi dueton K. Willin kanssa "A Girl, Meets Love" (kor. 소녀, 사랑을 만나다).

Tiffany lauloi kappaleen "Caribbean Bay" Girls' Generationin Taeyeonin, Seohyunin, Jessican ja Yurin sekä poikayhtye 2PM:n kanssa.

Lisäksi Tiffany on laulanut kappaleen "Banji" ("Ring", Hangul: "반지"), joka oli tunnuslaulu draamaan.

Sooloaktiviteetit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lukuun ottamatta kaikkia hänen soolotöitään, Tiffany oli juontajana Mnetin Sonyeon Sonyeo Gayo Baekseo (kor. 소년소녀 가요백서) ohjelmalle, Kim Hyesungin kanssa 5. marraskuuta 2007-13. kesäkuuta 2008. Tiffany yhdessä yhtyekaverinsa Kwon Yurin kanssa, olivat juontajina MBC:n Show! Music Core ohjelmalle, jättäen jäähyväiset 31. heinäkuuta 2010, Japanin debyytin takia.

25. joulukuuta 2010, hän oli myös juontajana Christmas Show! Music Core ohjelmassa, yhdessä Girls' Generationin Yurin kanssa. Hän oli juontaja 2010 SBS Gayo Daejeon palkintoseremoniassa, joka pidettiin 31. joulukuuta MBC:n Dream Centerissä, yhdessä Yurin ja näyttelijä Ryu Si Wonin kanssa. Hän oli myös juontajana 50th Anniversary Music Wave Concertissa, joka pidettiin 12. maaliskuuta 2011, yhdessä Yurin ja Nichkhunin kanssa.


Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Tiffany (South Korean singer)