Hidden & Dangerous 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hidden & Dangerous 2
Kehittäjä Illusions Softworks
Julkaisija Take-Two Interactive
Global Star Software
Gathering of Developers
Jakelija GameStop, GOG.com ja Steam
Suunnittelija Radek Havlicek
Säveltäjä Michal Szlavik
Martin Benes
Pelimoottori LS3D
Julkaistu 21. lokakuuta 2003
Lajityyppi ensimmäisen ja kolmannen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 16+
Alusta Windows
Jakelumuoto CD-ROM, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Hidden & Dangerous 2 on Illusion Softworksin kehittämä sekä Gathering of Developersin, Take-Two Interactiven ja Global Star Softwaren julkaisema toiseen maailmansotaan sijoittuva ensimmäisen ja kolmannen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin vuonna 2003, neljä vuotta ensimmäisen Hidden & Dangerous -pelin jälkeen. Pelin hahmoina ovat Special Air Servicen sotilaat, joita valitaan neljä jokaista operaatiota varten, kahdessa osatehtävässä voi pelata vain yhdellä jäsenellä.

Peli eroaa monista muista toiseen maailmansotaan sijoittuvista sotapeleistä realistisella toteutuksellaan sekä strategiaan yksinkertaisen, raskaasti skriptipohjaisen räiskinnän sijaan. H&D:n kaltaisina voidaan pitää Rainbow Six- ja SWAT-pelisarjoja sekä Operation Flashpoint: Cold War Crisisia, joskin pelin strategiset osuudet muistuttavat enemmän ensin mainittuja kuin jälkimmäistä.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tehtävät sijoittuvat Norjaan, Saharaan, Burmaan, Itävaltaan, Normandiaan ja Tšekkiin. Vastustajat ovat enimmäkseen saksalaisia, mutta myös italialaisia, japanilaisia ja venäläisiä.

Yksinpelissä on viisi pelitilaa: campaing, lone wolf, carnage, single map objective ja single map carnage. Campaing-pelitilassa suoritetaan tehtäviä (yleensä) kolmen muun sotilaan ryhmän johtajana toimien. Lone wolf on samanlainen kuin campaing, mutta tehtävät tulee suorittaa vain yhtä sotilasta käyttäen. Carnage-pelitila lisää normaalin kampanjapelin tavoitteisiin jokaisen vihollisen eliminoinnin. Single map objectivessa suoritetaan campaing-tilan tehtäviä yksittäisillä kartoilla. Pelaajan täytyy läpäistä tehtävä, jotta hän saa kartan single map objective -tilaan. Single map carnagessa pelataan yksittäisillä kartoilla, niin kuin single map objectivessa.

Moninpelissä on kolme pelitilaa: occupation, objective match ja deathmatch. Occupationissa vallataan vihollisen alueita. Objective-matchissa pelataan kampanja-tyylisiä tehtäviä, joissa on tiettyjä tavoitteita vihollisten tappamisen lisäksi. Joukkue joka suorittaa ensiksi kaikki tehtävänsä tai tappaa kaikki viholliset, voittaa. Deathmatch on perinteinen kaikki vastaan kaikki -kilpailu; voittaja on se, joka tappaa eniten muita pelaajia. Lisäosassa on myös co-operative, jossa mennään tehtäviä läpi kavereiden kanssa.

Pelin aikana muita ryhmän jäseniä voi komentaa tarkasti joko reaaliaikaisesti, tai niin että toiminta pysähtyy taktiseen karttanäkymään siirryttäessä. Ohjattavan hahmon vaihtaminen kesken pelin onnistuu myös.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]