Heikki Hursti

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Heikki Johannes Hursti (s. 8. elokuuta 1954 Helsinki)[1] on toiminut vuodesta 2005 Lahja ja Veikko Hurstin laupeudentyö -yhdistyksen johtajana. Heikki Hursti kävi armeijan Lahden Musiikkipataljoonassa. Isänsä Veikko Hurstin innostamana Heikki perusti veljiensä ja siskonsa kanssa soitinyhtyeen Jumalan tähdet vuonna 1970.

Heikki Hursti toimi Helsingin Saalem-seurakunnassa nuorisopastorina 1980-luvun alussa. Myöhemmin hän siirtyi saarnaajaksi Tornion helluntaiseurakuntaan sekä toimi kiertävänä nuorisopastorina alueenaan koko Lappi. 1980-luvun puolestavälistä lähtien Hursti toimi pohjoisespanjalaisessa Logroñon kaupungissa lähetyssaarnaajana. Vuonna 1991 hän muutti perheineen Malagan kaupunkiin, ja edelleen muutaman vuoden jälkeen Fuengirolaan skandinaavisen turistikirkon vetäjäksi. Suomeen Hursti palasi vuonna 1999.

Hurstin johtamalla yhdistyksellä on ruoanjakopiste Helsingissä Kalliossa Helsinginkadulla, mutta se tulee luultavasti muuttamaan syrjemmälle, kun asukkaiden asuntojen arvon on väitetty leipäjonojen vuoksi laskevan.[2]

Heikki Hurstin serkku on Harri Hursti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Heikki Hursti Hurstinapu.net. Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry. Viitattu 24.11.2014.
  2. Hurstin puolustajat jakavat lisäleipää Kalliossa Yle Uutiset. 9.5.2011. Viitattu 20.5.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]