Hans-Jürgen von Blumenthal

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hans-Jürgen von Blumenthal
Hans-Jürgen von Blumenthal
Hans-Jürgen von Blumenthal
Henkilötiedot
Syntynyt 23. helmikuuta 1907
Saksan keisarikunnan lippu Potsdam, Saksa
Kuollut 13. lokakuuta 1944 (37 vuotta)
Natsi-Saksan lippu Plötzenseen vankila, Berliini, Saksa
Sotilashenkilö
Palvelusmaa(t) Natsi-Saksan vuosina 1935–1945 käytössä ollut lippu. Saksa
Palveluvuodet 1935–944
Taistelut ja sodat Toinen maailmansota
Sotilasarvo Majuri
Joukko-osasto Balkenkreuz.svg Wehrmacht

Hans-Jürgen Graf von Blumenthal (23. helmikuuta 1907 Potsdam13. lokakuuta 1944 Berliini) oli saksalainen aristokraatti ja armeijan upseeri toisessa maailmansodassa. Von Blumenthal teloitettiin osallisuudesta Adolf Hitlerin salamurhayritykseen.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hans-Jürgen von Blumenthal syntyi Potsdamissa helmikuussa 1907. Hänen isänsä oli eversti ensimmäisessä maailmansodassa. Von Blumenthal aloitti opiskelunsa Potsdamissa vuonna 1928 ja jatkoi opiskelujaan myöhemmin Münchenissä. Vuonna 1930 hän vietti lyhyen ajan myös Yhdysvalloissa. Von Blumenthal päätti opintonsa vuonna 1935 ja liittyi 48. jalkaväkidivisioonaan, jossa hän palveli vänrikkinä. Vuonna 1936 hänestä tuli luutnantti.

Toinen maailmansota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juuri ennen toisen maailmansodan alkua von Blumenthal ylennettiin kapteeniksi. Hän johti joukkoja Kiovassa, jossa haavoittui pahoin oikeaan käsivarteen. Hän oli armeijan sairaalassa hoidettavana Leipzigissa joulukuuhun 1942. Sairaalassa ollessaan hän liittyi lopullisesti saksalaiseen vastarintaliikkeeseen. Huhtikuussa 1943 von Blumenthal ylennettiin majuriksi.

Operaatio Valkyrie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hans-Jürgen von Blumenthal osallistui Hitlerin epäonnistuneen salamurhayrityksen suunnitteluun. Kolme päivää salamurhayrityksen jälkeen 23. heinäkuuta 1944 Gestapo pidätti von Blumenthalin. Hänet hirtettiin Plötzenseen vankilassa 13. lokakuuta 1944. Hän oli erittäin läheinen ystävä Hans von Dohnányin, Hans Osterin ja etenkin lapsuuden ystävä Albrecht Mertz von Quirnheimin kanssa. Heidät kaikki teloitettiin osallisina Hitlerin salamurhayritykseen.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hans-Jürgen von Blumenthal oli naimisissa ja hänellä oli poika Humbertus, joka syntyi toukokuussa 1942.