Gontšarovo

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Gontšarovo Viipurin piirin kartalla

Gontšarovo (ven. Гончарово) eli Kähäri[1] on maalaiskunta ja sen keskustaajama Leningradin alueen Viipurin piirissä, Viipurin kaupungin itäpuolella. Keskustaajama sijaitsee entisen Suomen Viipurin maalaiskuntaan kuuluneen Kähärin kylän tienoilla.[2]

Gontšarovon kunnassa on noin 9200 asukasta.[3] Se perustettiin vuonna 2006 yhdistämällä aiemmat Gavrilovon (Kämärä), Gvardeiskojen (Karisalmi), Gontšarovon ja Žitkovon (Ristseppälä) kyläneuvostoalueet.[4] Se kattaa osapuilleen Suomen entisten Heinjoen ja Äyräpään kuntien alueet ja osia Viipurin maalaiskunnnan ja Kuolemajärven kunnan alueista.

Vähän keskustaajaman eteläpuolella sijaitsi aikanaan Kähäriä paljon suurempi Suurperon kylä[2] ja sen asemanseutu Pero (nyk. Perovo). Joissakin lähteissä nykyisen Gontšarovon suomalaiseksi nimivastineeksi onkin annettu Suurpero.[5][6]

Taajamat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kunnassa on 18 maaseututaajamaa:[4][1]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Venäjän federaation paikannimiä. Kotimaisten kielten tutkimuskeskus, 2006
  2. a b Karjalan kannas. Pietari ympäristöineen. Autoilijan tie- ja matkailukartta 1:160000. Diskus Media, Pietari 2009. ISBN 978-5-940-59028-6.
  3. Администрация МО "Гончаровское сельское поселение" Viipurin piirin sivut (venäjäksi)
  4. a b МО "Гончаровское сельское поселение" Kunnan sivut (venäjäksi)
  5. Гончарово EKI nimistötietokanta
  6. Sami Suviranta: Luovutetut alueet, kahtalaiset nimet. Kielikello 2/2001. (em. EKI:n nimistötietokannan tieto perustuu tähän viitteeseen)
Tämä Venäjään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.