Funeral Song (The Resurrection)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Funeral Song)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Funeral Song (The Resurrection)”
The Rasmus
Singlen ”Funeral Song (The Resurrection)” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Dead Letters
 Julkaistu helmikuu 2004
 Tuottaja(t) Mikael Nord Andersson ja Martin Hansen
 Tyylilaji alternative rock
 Kesto 07.17
 Levy-yhtiö Playground Music
The Rasmuksen muut singlet
First Day of My Life
2003
”Funeral Song (The Resurrection)”
2004
Guilty
2004

Funeral Song (The Resurrection) on suomalaisen rockyhtyeen The Rasmuksen single. Se on järjestyksessään neljäs singleirroitus Dead Letters -albumilta. Single julkaistiin helmikuussa 2004, se oli korkeimmillaan Suomen virallisella singlelistalla sijalla kaksi ja pysyi siellä seitsemän viikkoa.

Funeral Song nauhoitettiin Nord Studiosilla, kuten koko Dead Letters -albumi. Kappaleesta tehtiin uusi miksaus singleä varten. Sen tuottajina toimivat Mikael Nord Andersson ja Martin Hansen, jotka tuottivat niin Dead Lettersin kuin aiemman Into-albumin että seuraavan albumin, Hide from the Suninkin. Lisäksi singleltä löytyy ennen julkaisematon bonuskappale If You Ever, jonka oli tarkoitus alun perin tulla Dead Lettersille, mutta pudotettiin kappaleiden joukosta.

Video[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Funeral Songille tehtiin video Tukholmassa. Sen ohjasivat usean The Rasmuksen videon ohjanneet Niclas Fronda ja Frederik Löfberg. Videoa varten Tukholman Brommasta pysäytettiin liikenteeltä kadunpätkä, ja tekosadetta tekemään saatiin palokunta, joka ruiskutti talojen katoilta vettä alas kadulle. Yhtyeen laulaja Lauri Ylönen kävelee sateessa sateenvarjoja kantavien ihmisten edessä. Hänen avatessaan takkinsa sen alta lentää pois korppeja. Yhtyeen muita jäseniä ei näytetä videossa. Videon loppupuolella Lauri saapuu kolaripaikalle, jossa hän polvistuu loukaantuneen naisen äärelle. Funeral Songin video on The Rasmuksen synkkämielisin video ja sai Mtv's Emma Gaala award -palkinnon parhaasta videosta.

Singlen kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Funeral Song (The Resurrection) (3'23)
  2. If You Ever (3'54)