Lauri Ylönen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lauri Ylönen
Lauri Ylonen.JPG
Syntynyt 23. huhtikuuta 1979 (ikä 37)
Kotipaikka Helsinki
Aktiivisena 1994–
Tyylilajit rock, house
Soittimet kitara, rummut, piano syntetisaattori
Yhtyeet The Rasmus
Levy-yhtiöt Playground Music

Lauri Johannes Ylönen (s. 23. huhtikuuta 1979 Helsinki) on The Rasmus -yhtyeen laulaja. Hän on tehnyt kaksi sooloalbumia.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauri Ylönen aloitti pianon soiton harjoittelun viisivuotiaana ja on soittanut kitaraa 12-vuotiaasta asti. Rasmuksen noustessa pinnalle Ylönen oli vasta 16-vuotias Sibelius-lukion oppilas. Hän keskeytti pian koulunsa ehtiäkseen tehdä enemmän musiikkia.[1]

Ensimmäinen yhtye, johon Ylönen kuului, oli hänen ja Eero Heinosen yhteinen yhtye, jossa Ylönen soitti rumpuja ja Heinonen bassoa. Aikaiseen Rasmukseen mukaan tuli myös Pauli Rantasalmi[1]. Rantasalmi on yhä mukana The Rasmuksessa, mutta tuolloinen rumpali Janne Heiskanen erosi yhtyeestä vuonna 1999. Heiskasen tilalle rumpuja tuli soittamaan Aki Hakala. Yhtyeen nimen eteen tuli sekaannusten välttämiseksi artikkeli The, koska eräs DJ käytti musiikkihankkeessaan Rasmus-nimeä.[2].

Vuonna 2006 Ylönen ansaitsi eniten suomalaisista kulttuurihenkilöistä: 770 000 euroa ansiotuloa ja 3 800 euroa pääomatuloa. Ylönen oli kovatuloisin kulttuuri-ihmisistä myös vuonna 2005, jolloin hänen tulonsa olivat 919 000 euroa. Veroja hän maksoi niistä yli puolet[3]. Lauri Ylönen on myös Boneless-Skeletor Oy:n toimitusjohtaja sekä hallituksen jäsen[4].

Ylönen esiintyy Kwanin kappaleella ”Chillin’ At The Grotto” yhdessä Siiri Nordinin (Killer) kanssa. Hän esiintyy myös Apocalyptican kappaleissa ”Life Burns” ja ”Bittersweet”, joista jälkimmäisessä esiintyy myös HIM:n laulaja Ville Valo.

Sooloura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ylönen julkaisi maaliskuussa 2011 ensimmäisen sooloalbuminsa, New Worldin.[5] Hän soitti ensimmäisen kerran soolokappaleensa ”HeavynEmma-gaalassa helmikuussa 2011. Saman vuoden kesäkuussa julkaistiin toinen single, ”In The Cityn”.

Vuonna 2014 Ylönen julkaisee toisen sooloalbuminsa. Albumin ensimmäinen single ”She’s a Bomb” julkaistiin maaliskuussa. Toinen single "My Favorite Drug" julkaistiin toukokuussa.[6]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauri Ylösen aviopuoliso on PMMP-yhtyeen Paula Vesala. Heillä on vuonna 2008 syntynyt poika, Julius.[7] Ylösen harrastuksiin kuuluvat skeittaus, veneily ja BMX-pyöräileminen[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Alanko, Tero & Silas, Petri: Neljäs sukupolvi – Suomalainen rock nyt. Johnny Kniga, 2006. ISBN 951-0-31764-0.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.