Frida Hyvönen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Frida Hyvönen
Frida Hyvönen (fifthdisc).jpg
Syntynyt 1977
Kotoisin Robertsfors, Ruotsi
Aktiivisena 2004
Tyylilajit popmusiikki
Ammatit muusikko
Soittimet piano
Levy-yhtiöt Licking Fingers, Secretly Canadian
MusicBrainz

Frida Hyvönen (s. 1977) on ruotsalainen laulaja-lauluntekijä. Hän on kotoisin Robertsforsista, pieneltä paikkakunnalta Pohjois-Ruotsista, mutta asuu nykyisin Tukholmassa.

Hyvösen ensimmäinen albumi, Until Death Comes, nauhoitettiin Tukholman Atlantis-studiolla ja Hyvönen tuotti sen yhdessä The Bear Quartet -yhtyeen Jari Haapalaisen kanssa. Albumi julkaistiin Pohjoismaissa vuonna 2005 Licking Fingers -levy-yhtiön kautta. Muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa sen julkaisi vuonna 2006 Secretly Canadian ja Australiassa 2007 Chapter Music. Hyvönen sai debyyttialbumistaan ruotsalaisen Nöjesguiden-lehden vuoden 2005 Stockholmspriset'n (”Tukholma-palkinto”).

Hyvönen on kiertänyt Ruotsia pianonsa kanssa vuodesta 2004. Hän on lisäksi keikkaillut Helsingissä, Madridissa, Milanossa ja Shanghaissa. Keväällä 2006 hän kiersi Isoa-Britanniaa yhdessä José Gonzálezin kanssa, ja kesällä Yhdysvaltoja yhdessä Jens Lekmanin kanssa.

Syksyllä 2005 Hyvönen sävelsi musiikin PUDEL-tanssiesitykseen, jonka koreografian oli tehnyt Dorte Olesen. Hyvönen myös soitti itse musiikin näytöksissä. Soundtrackin julkaisi Licking Fingers vuonna 2007.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]