Frank Pappa Show

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Frank Pappa Show
Ohjelman logo vuonna 1992.
Ohjelman logo vuonna 1992.
Tyyli satiiri / talk show
Luoja(t) Heimo Holopainen
Roope Lehtinen
Saku Tuominen
Pääosissa Heimo Holopainen
Alkuperämaa  Suomi
Alkuperäiskieli suomi
Verkko Kolmoskanava (19911992)
MTV3 (19931994)
Esitetty 1991 – 1994
Aiheesta muualla
IMDb

Frank Pappa Show on Kolmoskanavalla ja myöhemmin MTV3-kanavalla vuosina 1991–1994 lähetetty talk show- ja uutisparodiaohjelma. Heimo ”Holle” Holopaisen luoma uutisankkurihahmo Frank Pappa esiintyi aluksi Broadcasters Oy:n tuottamassa, nuorisolle suunnatussa musiikki- ja ajankohtaisohjelmassa NoTV, jota esitettiin Kolmoskanavalla 1990–1991. Ohjelma lakkautettiin keväällä 1991, mutta jo syksyllä Frank Pappa palasi ruutuun oman spin-off-nimikkoshow’nsa isäntänä. Myös sen tuotti Broadcasters. Ohjelmaa käsikirjoittivat Heimo Holopaisen lisäksi muun muassa Roope Lehtinen ja Saku Tuominen.

Ohjelmasta muistetaan muun muassa kehonrakentajasäämies Toni, Kalevankadun laulava talonmies Sepi Kumpulainen sekä Frank Papan lentävät lauseet ”Kosketelkaa toisianne!”, ”Armotonta menoa!” ja ”Bailatkaa ankarasti!”. Frank Papan ohella show’n vakiohahmoja olivat muun muassa insinööri ja isä Raimo H. Jussila (Yrjö Fonselius), topakka mediavaikuttaja Laura Kent (Nina Jääskeläinen) ja Frank Papan seksikäs assistentti Dada (Sara Hirvelä). Ohjelman lopuksi Frank Pappa istuutui pallotuoliinsa ja kääntyi lavasteiden taakse. Samalla studioääni ilmoitti että ”Frank Pappa on poistunut studiolta”. Ohjelman studioyleisönä olivat Jokereiden jääkiekkojoukkueen fanit.

Kevätkaudella 1993 ohjelmaa esitettiin MTV3:n perjantai-illan myöhäisohjelmistossa nimellä Frank Pappa Late Show. Keväällä 1994 Frank Pappa Show siirtyi MTV3:n lauantai-illan prime time -ohjelmistoon, jossa sarja pyöri toukokuulle saakka. Sen jälkeen Frank Pappa ilmoitti julkisesti siirtyvänsä pitkälle tauolle, joka jatkuu edelleen. Heimo Holopainen sen sijaan siirtyi tuota pikaa muun muassa Yle TV1 -kanavan Iltalypsy- ja Hohtohetki-ajankohtaisviihdeohjelmien käsikirjoittajaksi ja sittemmin Yle TV2 -kanavan Kodin kääntöpiiri -ohjelman juontajaksi.

Frank Pappa Show edusti Kolmoskanavaa Montreux’n Kultainen ruusu -kilpailussa keväällä 1992. Edellisenä syksynä Frank Papalta ilmestyi single ”Bailataan ankarasti” ja keväällä 1994 presidentinvaalien kynnyksellä toinen single ”Mara-Walk”.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Frank Pappa Show.

1970-luvun puolivälin Hullujussi-yhtyeen, jossa Heimo Holopainen toimi basistina, keulahahmo oli Eeki Mantereen esittämä Viktor Kalborek. Viktor Kalborekin hahmon nimi oli aluksi Frank Krappa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Juha Rantala: Ilmiöitä – suomipopin tähdenlentoja, s. 72–73. POP-lehti, 2004. ISBN 952-5546-24-1.