Heimo Holopainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heimo Holopainen
Heimo Holopainen vuonna 2007
Heimo Holopainen vuonna 2007
Henkilötiedot
Syntynyt27. syyskuuta 1948 (ikä 75)
Helsinki
Kansalaisuus suomalainen
Ammatti muusikko, toimittaja, käsikirjoittaja, juontaja
Muut tiedot
Lempinimet Holle

Heimo Juhani "Holle" Holopainen (s. 27. syyskuuta 1948 Helsinki)[1] on suomalainen televisiokasvo, radioääni ja muusikko. Hän on ollut myös käsikirjoittajana sketsisarjoissa Velipuolikuu ja Mutapainin ystävät sekä ajankohtaisviihdeohjelmissa Frank Pappa Show, Iltalypsy ja Hohtohetki.

Laulaja ja meikkitaiteilija Helena Lindgren on Heimo Holopaisen sisar.

1960–1970-luvuilla Holle Holopainen toimi basistina muun muassa yhtyeissä Islanders, Topmost, Apollo ja H.E.C.. Hän toimi myös Hullujussi-yhtyeen basistina ja laulajana, yhtenä roolihahmonaan "Heimo Hohto".

Radiouransa Holopainen aloitti Yleisradion rockohjelmissa 1970-luvun lopussa. Rockradiossa Holopainen paitsi juonsi, myös esitti ääniroolihahmoja Kapteeni Sika, Leo Eläin, Susi-Kalle Andersson ja DJ Börje [2]. 1980-luvun loppupuolella Holopainen toimi lyhyen aikaa helsinkiläisen kaupallisen paikallisradion Radio Sykkeen päätoimittajana. Sen jälkeen hän on ollut musiikkitoimittajana Yleisradion Radio Suomessa ja YleQ:ssa ja vuodesta 2008 lähtien iltapäiväjuontajana puheradio Yle Puheessa. Hän on myös kommentoinut ajankohtaisia asioita "Leo Eläimenä". Tunnettuja Holopaisen radio-ohjelmia ovat esimerkiksi: Pop eilen - tänään, Kovan päivän ilta, Rockradio, Kersantti Pippuri, Hollen dollarihymy ja Poppikoulu.

Televisiokasvo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1980-luvulla Holopainen nähtiin televisiossa juontamassa lasten ja nuorten visailu- ja taito-ohjelmaa Erkki!, jossa pisteytys toteutettiin liimaamalla tarramerkkejä ("Erkki-merkkejä") lasten paitoihin. 1990-luvun alussa hän tuli tunnetuksi Frank Pappa Show'n nimikkohenkilönä. Hän myös juonsi Kodin kääntöpiiri -ohjelmaa. Holopainen on ollut esiintyjänä YLE:n Jälkiviisaissa.

  1. Kuka kukin on 2007, Otava 2006
  2. Viikkosavo 24.5.2006 viikkosavo.fi. [vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]