Frank Iero

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Frank Iero
Henkilötiedot
Syntynyt31. lokakuuta 1981 (ikä 42)
Belleville, New Jersey, Yhdysvallat
Muusikko
Aktiivisena 2001–
Tyylilajit vaihtoehtorock, pop-punk, punk, post-hardcore
Soittimet rytmikitara, taustalaulu
Yhtyeet My Chemical Romance
Aiheesta muualla
www.frank-iero.com

Frank Anthony Iero Jr. (s. 31. lokakuuta 1981 Belleville, New Jersey) on yhdysvaltalaisen My Chemical Romance -nimisen yhtyeen rytmikitaristi ja taustalaulaja. Hän toimi myös hardcore-bändi LeATHERMØUTH:n vokalistina ja punk-bändi Pencey Prep:n laulajana ja kitaristina. Hän tekee musiikkia nimellä frnkiero andthe cellabration, jossa hän soittaa kaikkia instrumentteja rumpuja lukuun ottamatta.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iero on My Chemical Romancen nuorin jäsen. Hänen vanhempansa olivat eronneet, joten Iero kasvoi äitinsä Lindan kanssa. Frank opiskeli katolisessa koulussa. Iero opiskeli psykologiaa yliopistossa, kunnes jätti opinnot kesken kokeillakseen musiikkiuraa. Hän on soittanut eri yhtyeissä 11-vuotiaasta saakka. Sekä Frankin isä että isoisä olivat muusikkoja[1].

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ieron suosikkiyhtyeitä ovat muun muassa Black Flag, American Nightmare, The Bouncing Souls ja Beastie Boys. Frank oppi omien sanojensa mukaan soittamaan kitaraa imitoimalla Green Dayn laulajaa, Billie Joe Armstrongia.

Frank on kasvissyöjä.

Iero ja Jamia Nestor vihittiin maaliskuussa 2008 ja maaliskuussa 2010 Iero ilmoitti parin odottavan kaksosia. Syyskuussa Jamia synnytti kaksostytöt Cherryn ja Lilyn. Frank ja Jamia saivat heidän ensimmäisen poikavauvansa, Miles Ieron, seitsemäs huhtikuuta 2012.

Iero nauttii kirjojen lukemisesta, hänen suosikkikirjansa ovat Harry Potterit. Frankin lempielokuvia ovat Tim Burtonin Nightmare Before Christmas, Rushmore ja Teksasin moottorisahamurhaaja.

Hän pitää koirista ja omistaa niitä itsekin omien sanojensa mukaan 7 tai 8. (Frankiltä kysyttiin YleX:n haastattelussa hänen koiriensa lukumäärää, ja hän vastasi kysymykseen: probably seven or eight.)

Frankilla on voimakas ahtaanpaikankammo, mutta silti hänet tungettiin kaappiin My Chemical Romancen "I'm Not Okay (I Promise)" -musiikkivideossa, josta hän pelästyttää pahaa-aavistamattoman opiskelijatytön.

Tatuoinnit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Frankilla on runsaasti tatuointeja: Hänen sormiinsa on tatuoitu "HALLOWEEN" sekä "BOOKWØRM", ja muita tatuointeja ovat muun muassa selkään tatuoitu halloween-kurpitsa (ensimmäinen tatuointi, jonka hän otti 18. syntymäpäivänään), "Keep the Faith" yläselässä, kirjaimet "N.J." huulen sisäpuolella lyhenteenä New Jerseystä, ankkuri ja sama kirjainlyhenne N.J. käsivarressa, "I wish I were a ghost" -teksti oikean ranteen ympärillä, kyyhkyt vasemmalla ja oikealla, hieman rintakehän alapuolella ja niiden kanssa teksti "Search And Destroy" sekä skorpioni hänen niskansa oikealla puolella. Vasemmassa hauiksessa Frankilla on nuoruudenkuva isoisästään, jossa tämä soittaa rumpuja. Tatuoinnin on tehnyt La Inkistä tutuksi tullut Kat Von D.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Phil Ascott: My Chemical Romance. Total Guitar, marraskuu 2006, s. 46–47.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]