Kat Von D

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kat Von D
Kat Von D vuonna 2011.
Kat Von D vuonna 2011.
Henkilötiedot
Syntynyt 8. maaliskuuta 1982 (ikä 38)
Montemorelos
Ammatti tatuoija, malli
Puoliso Oliver Peck (2003–2007) Rafael Reyes (2018-)
Lapset Leafar Von Drechenberg Reyes (s. 2018)
Aiheesta muualla
https://katvondbeauty.com Kotisivu

Katherine von Drachenberg (s. 8. maaliskuuta 1982), joka tunnetaan paremmin nimellä Kat Von D,[1] on meksikolainen tatuoija, malli ja televisiopersoona. Hänet tunnetaan parhaiten televisiosarjoista Miami Ink ja LA Ink. Hänellä on myös meikkilinja, joka lanseerattiin vuonna 2008.

Varhaiset vaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drachenberg syntyi Monterreyssa, Meksikossa. Hänen vanhempansa René Drachenberg ja Sylvia Galeno ovat syntyisin Argentiinasta. Drachenbergin ollessa nelivuotias perhe muutti kalifornialaiseen Coltonin kaupunkiin Yhdysvalloissa. Hänellä on sisar nimeltä Karoline ja veli nimeltä Michael.[1] Hän aloitti kuusivuotiaana klassisen pianon soiton ja onkin kertonut arvostavansa runsaasti muun muassa Ludvig van Beethovenia.

Drachenberg on sanonut latinokulttuurin olleen hänelle merkittävä inspiraationlähde hänen ryhtyessään kiinnostumaan piirtämisestä ja tatuoinneista. Hän otti ensimmäisen tatuointinsa 14-vuotiaana ja lopetti koulun 16-vuotiaana ryhtyäkseen ammattimaiseksi tatuointiartistiksi.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1998 Von D alkoi työskennellä tatuointiliikkeessä, jonka nimi oli Sin City Tattoo.[1] Samoihin aikoihin hän tapasi ex-miehensä Oliver Peckin ja alkoi vakituisen työnsä ohella työskennellä tämän tatuointiliikkeessä Elm Street Tattoossa Dallasissa, Texasissa.lähde?

Von D:tä pyydettiin työskentelemään tatuointiliikkeeseen Ink in Miami, kun vakituinen taiteilija Darren Brass tarvitsi sairauslomaa. Hän esiintyi Miami Ink -sarjan neljällä ensimmäisellä tuotantokaudella ennen kuin riitaantui Ami Jamesin kanssa, minkä seurauksena häntä pyydettiin jättämään ohjelma.

Von D ryhtyi pian tekemään omaa ohjelmaansa LA Ink, joka kuvasi hänen elämäänsä High Voltage Tattoo -tatuointiliikkeessä Hollywoodissa. Vuonna 2007 hän teki Guinnessin maailmanennätyksen tehtyään yksin eniten tatuointeja vuorokaudessa; 24 tunnin aikana hän teki jopa 400 tatuointia. Koko tuotto, 32 000 dollaria, meni sokeutuvia lapsia tukevalle järjestölle Vitamin Angels. Kesäkuussa 2008 Von D:n ennätyksen rikkoi hänen ex-puolisonsa Oliver Peck 415 tatuoinnillaan, ja saman vuoden lokakuussa tittelin vei arizonalainen Hollis Cantrell 801 tatuoinnin määrällä. LA Inkiä tehtiin neljä tuotantokautta ennen kuin sarja päätettiin lopettaa vuonna 2011. Von D ilmoitti peruuntumisesta Twitterissä toteamalla, että oli päättänyt lopettaa sarjan teon.

Von D:n ensimmäinen kirja, High Voltage Tattoo, joka kertoi hänen tatuointiliikkeestään, ilmestyi tammikuussa 2009 ja ylsi kuudenneksi The New York Timesin bestseller-listalla. Kirja sisälsi muun muassa hänen lapsuudenaikaisia piirustuksiaan ja tatuointeja, joita ei ollut aiemmin julkaistu. Toinen kirja Tattoo Chronicles julkaistiin vuonna 2010. Se oli päiväkirja, joka kuvasi vuotta hänen elämästään.

Vuonna 2008 Von D lanseerasi meikkimerkin Sephoralle. Häneltä on ilmestynyt uusi mallisto joka vuosi, ja hän on laajentanut myös hajuvesiin. Hän aloitti myös tatuointitapahtuman ja musiikkifestivaalin MusInk, jota on järjestetty vuodesta 2008 lähtien.

Von D avasi syyskuussa 2010 liikkeensä viereen taidegallerian ja kaupan nimeltä Wonderland Gallery.

Von D on tehnyt myös useita televisioesiintymisiä, ja hän on tullut hyvin tunnetuksi tatuoidusta imagostaan. Hänellä on tatuointeja myös kasvoissaan, ja hän onkin ilmoittanut haluavansa peittää koko kehonsa tatuoinneilla.

Kat Von D lauloi suomalaisen The 69 Eyes rock-yhtyeen kappaleessa "Rosary Blue", joka on mukana yhtyeen vuoden 2012 albumin X iTunes-latauksien bonusraitana ja vuoden 2013 kahdella CD-R-promosinglellä.[2][3][4]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Von D oli naimisissa tatuoija Oliver Peckin kanssa vuosina 2003–2007.lähde? Myöhemmin hän ryhtyi seurustelemaan moottoripyöräyrittäjä ja televisiopersoona Jesse G. Jamesin kanssa. Elokuussa 2010 Von D vahvisti huhut heidän seurustelustaan, ja tammikuussa 2011 pari ilmoitti kihlauksestaan. Suhde päättyi lokakuussa 2011.lähde? Von D on ollut kihloissa kanadalaisen house-tuottaja Deadmau5in kanssa.[5] Von D oli viimeksi parisuhteessa Jackass tähden Steve O:n kanssa. Pari erosi maaliskuussa vuonna 2016 kuukausien seurustelun jälkeen. Kat Von D on nykyisin naimisissa artisti Rafael Reyesin kanssa. Pari ilmoitti odottavansa esikoistaan toukokuussa 2018. Kat Von D:n ja Rafael Reyesin poikalapsi syntyi 29. marraskuuta 2018. Lapsi sai nimekseen Leafar Von Drachenberg Reyes.

Von D on tatuoinut itseensä muun muassa yhtyeiden Misfits, HIM, Turbonegro, ZZ Top, AC/DC, Slayer ja Guns N' Roses logot, sekä sanan ”Slutallica”, joka on tyylitelty Metallican logon kaltaiseksi. Hän on esiintynyt Alkaline Trion musiikkivideossa ”Help Me” ja HIMin musiikkivideossa ”Killing Loneliness”. Muiksi musiikkisuosikeikseen hän on maininnut muun muassa Mars Voltan ja Selenan.

Von D:n tatuoimat tunnetut henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kat Von D on tatuoinut monia tunnettuja henkilöitälähde?, muun muassa Fireball Ministry -yhtyeen laulajakitaristi Jim Rotan.

Äskettäin hän tatuoi muotokuvan Mötley Crüe -kitaristi Mick Marsista entiseen miesystäväänsä Mötley Crüe -basisti Nikki Sixxiin, joka halusi ottaa kuvan kunnioitukseksi kitaristia sekä pitkäaikaista ystäväänsä kohtaan.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kat Von D on ikuistettu yhtyeen Eagles of Death Metal kappaleeseen ”High Voltage”, joka nimettiin Von D:n liikkeen mukaan ja joka löytyy yhtyeen albumilta Heart On. Yhtyeen jäsen Jesse Hughes kertoi kirjoittaneensa kappaleen, koska Von D on hänen mielestään ”tyttö, jolla on oikea asenne”.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Kat Von D.