Franco Menichelli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Franco Menichelli (s. 3. elokuuta 1941 Rooma) on entinen italialainen telinevoimistelija ja olympiavoittaja. Hän oli 1960-luvulla maailman parhaita permantovoimistelijoita.

Menichelli saavutti Rooman 1960 olympialaisissa pronssia joukkuekilpailussa ja permannolla. Henkilökohtaisessa moniottelussa hän sijoittui kymmenenneksi. Tokion 1964 olympialaisissa hän voitti kultaa permannolla ja saavutti hopeaa renkailla sekä pronssia nojapuilla. Joukkuekilpailussa hän sijoittui neljänneksi ja moniottelussa viidenneksi. Méxicon 1968 olympialaisissa hän sijoittui joukkuekilpailussa 12:nneksi ja moniottelussa 115:nneksi.

MM-kilpailuissa Menichelli saavutti pronssia permannolla Prahassa 1962 ja Dortmundissa 1966 sekä jälkimmäisissä kisoissa myös renkailla. Luxemburgin EM-kilpailuissa 1961 hän voitti kultaa permannolla ja saavutti hopeaa hypyssä sekä pronssia nojapuilla. Belgradin EM-kilpailuissa 1963 hän voitti jälleen kultaa permannolla ja saavutti pronssia nojapuilla. Antwerpenin EM-kilpailuissa 1965 hän voitti kultaa moniottelussa, permannolla, renkailla ja rekillä sekä saavutti hopeaa nojapuilla. Tampereen EM-kilpailuissa 1967 hän saavutti vielä hopeaa permannolla ja nojapuilla sekä pronssia moniottelussa ja rekillä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.