Forest Stewardship Council

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Forest Stewardship Council
Fsc.png
Perustettu 1993
Tyyppi sertifiointi
Toimiala kestävä metsänhoito
Päämaja Bonn, Saksa
Toiminta-alue koko maailma
Aiheesta muualla
Sivusto
FSC-sertifioituja tukkeja, jotka on merkitty oranssinpunaisella leimalla.

Forest Stewardship Council (FSC) on kansainvälinen kansalaisjärjestö, jonka päämäärä on edistää kestävää kehitystä maailman metsävarojen käytössä. Se myöntää tuotteille ja palveluille FSC-sertifikaatteja. FSC:n tärkeimpinä työkaluina toimivat standardien asettaminen, sertifiointi ja sertifioitujen metsäteollisuustuotteiden pakkauksiin lisättävä FSC-logo.

FSC metsänhoidon standardia käytetään ympäri maailman. FSC sertifioitua metsäpinta-alaa on yli 185 miljoonaa hehtaaria (13/01/15). FSC:n pääkonttori on Bonnissa, Saksassa.

FSC perustaa päätöksentekonsa kolmen kamarin, sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristökamarin yhteispäätökseen. Suomessa FSC-yhdistyksen jäsenjärjestöjä ovat muun muassa Fiskars, Stora Enso, UPM, Metsä Group, Metsäteollisuus ry, Greenpeace, Luontoliitto, BirdLife Suomi, Suomen Luonnonsuojeluliitto, WWF, Porosaamelaiset ry, Kuluttajaliitto ja Puuliitto.

Järjestö perustettiin YK:n Rio de Janeiron huippukokouksen Earth Summitin jälkeen vastauksena huoleen globaalista metsäkadosta.

FSC-sertifioitua puumateriaalia käyttää mm. IKEA. Yrityksen tavoitteena on, että vuonna 2020 kaikki käytetty puumateriaali on FSC-sertifioitua tai kierrätettyä[1].

Suomen metsistä on FSC-sertifioitu yli miljoona hehtaaria.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pape-Mustonen, Terhi: Ikea: Vuonna 2020 tavoitteena käyttää vain FSC-sertifioitua tai kierrätettyä puuta Maaseudun Tulevaisuus. 14.6.2017. Maaseudun Tulevaisuus.