Fake Plastic Trees

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Fake Plastic Trees”
Radiohead
Singlen ”Fake Plastic Trees” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta The Bends
 Julkaistu 15. maaliskuuta 1995
 Formaatti CD ja 2 kasettia
 Tuottaja(t) John Leckie
 Tyylilaji alternative rock
 Kesto 04.52
 Levy-yhtiö Parlophone, EMI
Radioheadin muut singlet
Planet Telex/High and Dry
1995
”Fake Plastic Trees”
1995
Just
1995

"Fake Plastic Trees" on englantilaisen rock-yhtyeen Radioheadin single, joka julkaistiin 15. maaliskuuta 1995. Se oli kolmas single yhtyeen albumilta The Bends (1995).

Kappaletta on pidetty yhtyeen uran käännekohtana "Street Spirit (Fade Out)"-kappaleen kanssa. "Fake Plastic Trees" löytyy myös sijalta 376. Rolling Stone -lehden listalla "kaikkien aikojen 500 parasta kappaletta".

Kappale kertoo markkinoinnista ja kulutuksesta.[1] Laulaja Thom Yorken mukaan se kertoo erityisesti Canary Wharfista Lontoossa.

Kappale nauhoitettiin sen jälkeen kun yhtye oli ollut Jeff Buckleyn konsertissa Highburyssa. Yhtye meni studioon ja Yorke äänitti lauluosiot kahdella otolla.

Yhtyeen levy-yhtiö Yhdysvalloissa, Capitol Records, halusi vahvan kappaleen radioihin Amerikassa. Yorke yllättyikin kun "Fake Plastic Trees" nähtiin potentiaalisena ensimmäisenä singlenä albumilta. Hän huomasikin, että Capitol oli miksannut kappaleen uudelleen. Yorke kauhistui, ja lopulta "Fake Plastic Trees" julkaistiinkin Yhdysvalloissa ensimmäisenä singlenä The Bendsiltä, mutta alkuperäisversiona.

Singlen b-puolina ovat: "India Rubber", jossa voidaan kuulla Jonny Greenwoodin laulua; ja "How Can You Be Sure?", joka on tehty yhtyeen alkuaikoina, jolloin nimenä oli vielä On a Friday. Taustalaulut laulaa kappaleessa nainen. Toisen CD:n b-puolina on akustiset liveversiot kappaleista "Fake Plastic Trees", "Bullet Proof..I Wish I Was" ja "Street Spirit (Fade Out)", jotka äänitettiin Eve's-klubilla Lontoossa.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CD 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fake Plastic Trees – 4.50
  2. India Rubber – 3.26
  3. How Can You Be Sure? – 4.21

CD 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fake Plastic Trees – 4.50
  2. Fake Plastic Trees (akustinen) – 4.41
  3. Bullet Proof..I Wish I Was" (akustinen) – 3.34
  4. Street Spirit (Fade Out)" (akustinen) – 4.26

Cover-versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonny Greenwood kappaleen "Fake Plastic Trees" musiikkivideolla.

Kappaleen musiikkivideon ohjasi Jake Scott. Musiikkivideossa yhtye kulkee supermarketissa ostoskärryissä. Yhtyeen lisäksi videolla on myös muita hahmoja, kuten virkailijoita, lapsia, pitkäpartainen vanha mies joka leikkii leluaseilla, nainen, jolla on iso, musta hattu. Ohjaaja on sanonut videosta: "Filmi on itse asiassa allegoria kuolemasta ja jälleensyntymisestä, mutta ymmärtääksesi sen sinun pitää olla yhtä outo kuin ihmiset jotka tekivät sen."[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.