Förlaget

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Förlaget
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 2015
Toimitusjohtaja Fredrik Rahka
Kotipaikka Helsinki, Suomi
Toimiala kirjankustantamo
Omistaja Sophia Jansson
Kotisivu www.forlaget.com

Förlaget on vuonna 2015 perustettu suomalainen kirjankustantamo, joka julkaisee ruotsinkielistä kaunokirjallisuutta sekä lastenkirjoja.

Förlagetin perusti Sophia Jansson, ja sen ensimmäiset kustannustoimittajat olivat aikaisemmin Schildts & Söderströms -kustantamossa työskennelleet Sara Ehnholm-Hjelm ja Tapani Ritamäki. Heidän mukanaan Schildts & Söderströmsiltä siirtyi Förlagetille 38 suomenruotsalaista kirjailijaa, joukossa muun muassa Jörn Donner, Claes Andersson, Märta Tikkanen, Monika Fagerholm ja Tua Forsström. Kustantamolla on myös oikeudet osaan Tove Janssonin teoksista.[1]

Kustantamon taustalla on Muumien oikeuksia hallinnoiva Moomin Characters. Sen pääosakas Sophia Jansson on Tove Janssonin veljentytär.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Karlsson, Linn ; Sirén, Stina ; von Kraemer, Maria: Kända författare väljer det nya Förlagett 7.10.2015. Svenska Yle. Viitattu 28.4.2020. (ruotsiksi)
  2. Lehtonen, Veli-Pekka: Muumi-yhtiö ryntää myös kirjankustantajaksi – Tove Janssonin lisäksi kirjailijatallissa muun muassa Claes Andersson ja Jörn Donner 7.10.2015. Helsingin Sanomat. Viitattu 28.4.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.