Etelä-Suomen huoltorykmentti

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Etelä-Suomen Huoltorykmentti
Toiminnassa 20082014
Valtio Suomen lippu Suomi
Puolustushaarat maavoimat
Rooli huollollinen rykmentti
Tukikohta Helsinki, Etelä-Suomen alue
Motto Sustinete proelium ("Tukea taisteluun")
Komentajat
Nykyinen komentaja evl Timo Vilkko

Etelä-Suomen huoltorykmentti (lyhenne ESHR) oli Puolustusvoimiin kuuluvan Maavoimien materiaalilaitoksen toimialueensa huollon järjestelyistä vastaava joukko-osasto. Se perustettiin vuoden 2008 alussa. Toisin kuin muut huoltorykmentit, sitä ei muodostettu entisistä varikoista. Sen palveluksessa oli noin 135 henkilöä. Rykmentti lakkautettiin 31. joulukuuta 2014 osana puolustusvoimien logistiikkajärjestelmän uudelleenjärjestämistä.[1]

Organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rykmentin esikunta sijaitsi Helsingissä Lauttasaaressa entisissä Merivoimien Esikunnan tiloissa. Aikaisemmin esikunta sijaitsi Helsingin Katajanokalla.

Rykmentin komentajana toimi everstiluutnantti Terho Mustonen vuoden 2013 loppuun. Häntä seurasi komentajana evl Timo Vilkko.

Joukko-osastoon kuuluivat myös varasto-osastot Porvoossa ja Sipoossa.

Muista huoltorykmenteistä poiketen sillä oli myös oma huoltokeskus Santahaminan varuskunnassa, joka huolehti myös mm. Uudenmaan Jääkäripataljoonan huollosta. Nämä osat kuuluivat Logistiikkalaitoksen organisaatioon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Puolustusvoimien logistiikkajärjestelmän uudelleenjärjestäminen (.pdf) (Kohta 3.1) defmin.fi. 4.7.2013. Puolustusministeriö. Viitattu 19.3.2015.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.