Etelä-Suomen huoltorykmentti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Etelä-Suomen Huoltorykmentti
Toiminnassa 2008–2014
Valtio  Suomi
Puolustushaarat maavoimat
Rooli huollollinen rykmentti
Tukikohta Helsinki, Etelä-Suomen alue
Motto Sustinete proelium ("Tukea taisteluun")

Etelä-Suomen huoltorykmentti (lyhenne ESHR) oli Suomen puolustusvoimien maavoimien materiaalilaitoksen joukko-osasto, joka vastasi toimialueensa huollon järjestelyistä. Se perustettiin vuoden 2008 alussa. Toisin kuin muut huoltorykmentit, sitä ei muodostettu entisistä varikoista. Sen palveluksessa oli noin 135 henkilöä. Rykmentti lakkautettiin 31. joulukuuta 2014 osana puolustusvoimien logistiikkajärjestelmän uudelleenjärjestämistä.[1]

Organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rykmentin esikunta sijaitsi Helsingissä Lauttasaaressa entisissä Merivoimien esikunnan tiloissa. Aikaisemmin esikunta sijaitsi Helsingin Katajanokalla.

Rykmentin komentajana toimi everstiluutnantti Terho Mustonen vuoden 2013 loppuun. Häntä seurasi komentajana evl Timo Vilkko.

Joukko-osastoon kuuluivat myös varasto-osastot Porvoossa ja Sipoossa sekä muista huoltorykmenteistä poiketen huoltokeskus Santahaminan varuskunnassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Puolustusvoimien logistiikkajärjestelmän uudelleenjärjestäminen (.pdf) (Kohta 3.1) defmin.fi. 4.7.2013. Puolustusministeriö. Viitattu 19.3.2015.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.