Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Essote) on sairaanhoitopiiri, johon kuuluu kaksi sairaalaa Etelä-Savossa. Essote on 9 kunnan kuntayhtymä. Viimeisimpänä sairaanhoitopiiriin liittyi Joroisten kunta vuoden 2008 alussa. Etelä-Savo on Lapin ohella ainoa maakunta, jossa on yhden sijasta kaksi sairaanhoitopiiriä.

Jäsenkunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Essoteen kuuluvat Etelä-Savon maakunnan länsiosan kunnat. Savonlinnan seutu muodostaa oman Itä-Savon sairaanhoitopiirin.

Sairaalat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyvis -terveysportaali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyvis on Etelä-Savon sairaanhoitopiiriin kuuluvien kuntien asukkaille suunnattu ei-kaupallinen internet-sivusto, jonka tarkoituksena on tukea ja edistää kansalaisten omatoimista kykyä ratkaista hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä sekä helpottaa yhteydenottoa sosiaali- ja terveyspalveluiden tarjoajiin ajasta ja paikasta riippumatta.

Hyvis -terveysportaalista saa ohjausta ja neuvontaa sairauksiin, terveyteen ja alueen palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Viittomakieltä käyttäville henkilöille Hyvis tarjoaa myös ajanvarauspalveluja. Asiointi- ja neuvontapalveluja kehitetään asteittain uusissa hankkeissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yhteiskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.