Erkki Luhtala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Erkki Luhtala (19292011) oli kurikkalainen taidemaalari. Luhtala tunnetaan parhaiten hänen luontoaiheisista öljyvärimaalauksistaan. Lisäksi hänen tuotantoonsa kuuluu abstrakteja öljyväri- ja pastellitöitä.[1]

Luhtala syntyi ja vietti lapsuutensa Kurikassa Etelä-Pohjanmaalla. Hän voitti jo nuorena kansallisen teini-ikäisten kuvataidekilpailun. Hän sai henkilökohtaista opetusta taidemaalari Matti Taskiselta sekä opiskeli Helsingin yliopiston piirustuslaitoksella, jossa samalla kurssilla oli mm. Reidar Särestöniemi. Hän opiskeli myös Helsingin kauppakorkeakoulussa ekonomiksi. Työuransa alkuvaiheet Luhtala työskenteli perheyrityksessä Kurikan Panttilassa. Vuodesta 1975 eteenpäin hän toimi täysipäiväisenä taidemaalarina, ja maalasi lähes elämänsä loppuun saakka ateljeessaan Kurikassa.

Toistuvia teemoja Luhtalalla ovat merelliset maisemat, satamat puuveneineen sekä Lapin tunturit ja kosket. Hänen taiteensa on sekoitus kolorismia ja ekspressiivistä pointillismia. Luhtala hyödynsi töissään impastoa jättämällä palettiveitsen jäljen näkyville. Useiden öljyvärikerrosten ansiosta Luhtalan töiden painoarvo sekä näkyy että tuntuu.

Näyttelyjä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Erkki Luhtala youtube.com.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]