Ensto

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ensto
Ensto logo 2017.svg
Tunnuslause Better life. With electricity.
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1958
Toimitusjohtaja Timo Luukkainen
Kotipaikka Porvoo
Tuotteet sähköjärjestelmät ja -tarvikkeet
Liikevaihto 280 milj. € (Ensto, 2013)
Henkilökuntaa 1 680 (Ensto, 2014)
Emoyhtiö EM Group
Omistaja Miettisen perhe
Kotisivu ensto.com

Ensto on sähköjärjestelmien ja -tarvikkeiden kehittämiseen, valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut suomalainen cleantech-yritys ja perheyhtiö. Sen perusti Ensio Miettinen vuonna 1958.lähde?

Enston liiketoiminta on jaettu kolmeen alueeseen; Ensto Utility Networks, Ensto Industrial Solutions ja Ensto Building Technology. Ensto valmistaa mm. sähkölämmittimiä, ilmanvaihtolaitteita, sähkökeskuksia, talotekniikan ohjausjärjestelmiä, sähköautojen latauspisteitä, maakaapeli- ja ilmajohtotarvikkeita sekä teollisuuden kotelointijärjestelmiä.

Ensto työllistää noin 1 650 henkilöä noin 20 eri maassa Euroopassa ja Aasiassa. Enston pääkonttori sijaitsee Porvoossa, Suomen tuotantolaitokset sijaitsevat Porvoossa ja Mikkelissä.lähde?

EM Group[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Enston omistaa EM Group, joka on Miettisen perheen omistuksessa. EM Groupiin kuuluvat Ensto Oy:n (omistusosuus 95,2 %) myös elektroniikkayritys Teleste Oyj (omistusosuus 23,23 %), lentokenttävalaistukseen erikoistunut Efla Oy (100 %), alumiiniveneyritys XO Boats Oy (100 %) ja verkkomedia Teknavi Oy (83,11 %).[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yritykset EM Group. Viitattu 1.7.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]