Ensto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ensto

Ensto logo 2017.svg

Tunnuslause Better life. With electricity.
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1958
Toimitusjohtaja Timo Luukkainen
Puheenjohtaja Marjo Miettinen
Kotipaikka Porvoo
Tuotteet sähköjärjestelmät ja -tarvikkeet
Liikevaihto 280 milj. € (Ensto, 2013)
Henkilökuntaa 1 680 (Ensto, 2014)
Emoyhtiö EM Group
Omistaja Miettisen perhe
Kotisivu ensto.com

Ensto on sähköjärjestelmien ja -tarvikkeiden kehittämiseen, valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut suomalainen cleantech-yritys ja perheyhtiö. Sen perusti Ensio Miettinen vuonna 1958.lähde?

Enston liiketoiminta on jaettu kolmeen alueeseen; Ensto Utility Networks, Ensto Industrial Solutions ja Ensto Building Technology. Ensto valmistaa mm. sähkölämmittimiä, ilmanvaihtolaitteita, sähkökeskuksia, talotekniikan ohjausjärjestelmiä, sähköautojen latauspisteitä, maakaapeli- ja ilmajohtotarvikkeita sekä teollisuuden kotelointijärjestelmiä.

Ensto työllistää noin 1 650 henkilöä noin 20 eri maassa Euroopassa ja Aasiassa. Enston pääkonttori sijaitsee Porvoossa, Suomen tuotantolaitokset sijaitsevat Porvoossa ja Mikkelissä.lähde?

EM Group[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Enston omistaa EM Group, joka on Miettisen perheen omistuksessa. EM Groupiin kuuluvat Ensto Oy:n (omistusosuus 95,2 %) myös elektroniikkayritys Teleste Oyj (omistusosuus 23,23 %), lentokenttävalaistukseen erikoistunut Efla Oy (100 %), alumiiniveneyritys XO Boats Oy (100 %) ja verkkomedia Teknavi Oy (83,11 %).[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yritykset EM Group. Viitattu 1.7.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]