Ellie Delvaux

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ellie Delvaux
Blanche vuoden 2017 Euroviisuissa.
Blanche vuoden 2017 Euroviisuissa.
Henkilötiedot
Syntynyt10. kesäkuuta 1999 (ikä 24)
Bryssel, Belgia
Ammatti laulaja, lauluntekijä
Muusikko
Taiteilijanimi Blanche
Aktiivisena 2016–
Tyylilajit Indie pop
Soittimet Laulu
Levy-yhtiöt Play It Again Sam (käännä suomeksi)View and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.blanche-music.be

Ellie Blanche Delvaux (s. 10. kesäkuuta 1999 Bryssel, Belgia), joka tunnetaan myös taiteilijanimellä Blanche, on belgialainen laulaja ja lauluntekijä. Hän edusti Belgiaa vuoden 2017 Euroviisuissa Kiovassa sijoittuen 1. semifinaalissa 4. sijalle 165 pisteellä. Myös finaalissa hän sijoittui 4. sijalle 363 pisteellä.[1] Hänen edustuskappaleensa oli nimeltään "City Lights".[2] Delvaux on ollut aiemmin kilpailemassa Belgian The Voice -kilpailun viidennellä tuotantokaudella, jossa hän oli Cats on Treesin joukkueessa.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ellie Blanche Delvaux syntyi Belgiassa 10. kesäkuuta 1999. Hän on taustaltaan juutalainen ja puhuu sujuvasti ranskaa, jiddišia, englantia ja hepreaa. Lapsena Blanche lauloi mielellään itsekseen. Hän kävi myös musiikkiteatteritunneilla ja osallistui kouluesityksiin. Kun hän täytti 16, hän koe-esiintyi Belgian The Voice -kilpailussa. Euroviisujen jälkeen hän toivoo saavansa lopetettua lukion Belgiassa.

2016: The Voice Belgique[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tammikuussa 2016 Blanche koe-esiintyi Adelen "Daydreamerillä" The Voice Belgiquen 5. tuotantokaudella saaden kaksi tuomaria kääntymään. Hän lopulta valitsi liittyä Cats on Treesin joukkueeseen. Kaksintaistelujen aikana Blanche kilpaili Charlotte Villersia vastaan Radioheadin kappaleella "Creep" voittaen hänet ja päästen suoriin lähetyksiin. Ensimmäisen suoran lähetyksen aikana hän esitti Auroran kappaleen "Running with the Wolves". Hänen valmentajansa pelasti hänet, ja Blanche pääsi seuraavalle kierrokselle. Toisen suoran lähetyksen aikana hän esitti Naughty Boyn, sekä Beyoncén ja Arrow Benjaminin kappaleen "Runnin' (Lose It All)". Tällä kertaa hänen valmentajansa ei pelastanut häntä, ja näin ollen hän tippui kisasta.

Esitykset
Esitys Laulu Alkuperäinen artisti Tulos
Ääni ratkaisee "Daydreamer" Adele Liittyi Cats on Treesin joukkueeseen
Kaksintaistelut "Creep" (Charlotte Villersia vastaan) Radiohead Voittaja
Suora lähetys 1 "Running with the Wolves" Aurora Valmentaja pelasti
Suora lähetys 2 "Runnin' (Lose It All)" Naughty Boy
(feat. Beyoncé ja Arrow Benjamin)
Tippui kisasta

2017– Eurovision laulukilpailu 2017[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

22. marraskuuta 2016 Radio Télévision Belge de la Communauté Française (RTBF) ilmoitti valinneensa Blanchen edustamaan Belgiaa vuoden 2017 Eurovision laulukilpailuun Kiovaan Ukrainaan. Hänen edustuskappaleensa "City Lights" oli tarkoitus julkaista 8. maaliskuuta 2017, mutta sen sijaan se julkaistiin päivää aiemmin. Kun hänen kappaleensa julkaistiin, se nousi toiseksi vedonlyönneissä, mutta laski myöhemmin alemmaksi.[3] Jotkut väittävät että "City Lights" plagioi kanadalaisen laulajan Alexe Gaudreaultin kappaletta "Eclats", vaikkakin kappaleen kirjoittaja Pierre Dumoulin kieltää nämä väitteet.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Blanche to represent Belgium in the 2017 Eurovision Song Contest eurovision.tv. 22.11.2016. Viitattu 22.11.2016. (englanniksi)
  2. Belgium: Blanche's Eurovision entry "City Lights" released early on Spotify wiwibloggs.com. Viitattu 7.3.2017. (englanniksi)
  3. Eurovision betting odds: Belgium's Blanche now second favourite to win behind Italy wiwibloggs.com. Viitattu 8.3.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.