Elinkeinohallitus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Elinkeinohallitus oli vuosina 1973–1990 kauppa- ja teollisuusministeriön alaisuudessa toiminut Suomen valtion keskusvirasto. Sen tärkeimmät tehtävät olivat hinta- ja elintarvikevalvonta, taloudellisen kilpailun edistäminen ja kuluttajansuoja-asiat. Elinkeinohallitus myös myönsi toimiluvat matkatoimistoille ja valvoi niitä.

Elinkeinohallituksen lakkauttamisen jälkeen sen seuraajiksi perustettiin Kuluttajavirasto, Elintarvikevirasto ja Kuluttajatutkimuskeskus.

Elinkeinohallitus ja sen seuraajat toimivat Helsingin Sörnäisiin Haapaniemenkatu 4:ään vuonna 1974 valmistuneessa toimistokolossissa, niin sanotussa Elinkeinohallituksen talossa, jonka suunnitteli arkkitehti Kaj Salenius. Väinö Tannerin kentän itäsivun mittaisessa rakennuksessa toimi pitkään myös työvoimatoimisto. Rakennus purettiin vuonna 2016 lukuun ottamatta Kaikukadun puoleista osaa. [1][2]

Pääjohtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pääjohtajakunta, s. 166–168. SKS, Helsinki 2005.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Schulman, Sari & Loukusa, Kerttu: Haapaniemenkatu 4 virastotalo, rakennushistoriaselvitys, s. 2–8. Arkkitehtitoimisto Schulman, Senaatti-kiinteistöt, 2013. Kirjanen digitoituna Internet Archivessa (PDF) (viitattu 23.9.2023).
  2. Haapaniemenkatu 4:ssa alkaa purku-urakka Projektiuutiset. 9.6.2016. Viitattu 23.9.2023.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.