Eldarion

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eldarion on kuvitteellinen henkilö J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -saagassa. Hän on Aragornin ja Arwenin poika. Tarinassa Eldarionista tuli Keski-Maassa sijaitsevan kuvitteellisen Gondorin valtakunnan kuningas. Hän oli jälleenyhdistyneen läntisen kuningaskunnan (Gondor ja Arnor) toinen hallitsija Aragornin jälkeen, nousten valtaan vuonna 120 Neljättä Aikaa. Siitä, kuinka kauan hänen kautensa kesti, ei ole tietoa. Hän oli kuitenkin vallassa vielä vuonna 172 neljättä aikaa, jolloin kuninkaallinen kirjuri Findegil valmisti kopion Länsikairan punaisesta kirjasta.

Nimi Eldarion tarkoittaa haltioiden perillinen. Nimi perustuu siihen, että vanhempiensa kautta Eldarion oli useiden merkittävien haltiasukujen, muiden muassa haltioiden kolmen korkean kuninkaan, jälkeläinen. Samaten hän polveutui dúnedainista. Vanhempiensa valinnan seurauksena Eldarion oli haltiaperimästään huolimatta rodultaan ihminen.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.