Earthworm Jim

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Earthworm Jim
Kehittäjä Shiny Entertainment
Julkaisija Playmates Interactive Entertainment
Suunnittelija(t) David Perry, Doug TenNapel
Pelisarja Earthworm Jim
Pelimuoto tasohyppely, ammunta
Alusta Sega Mega Drive, Super Nintendo Entertainment System, Sega Mega-CD, Game Boy, Sega Game Gear, PC, Sega Master System, Game Boy Advance, iOS, Virtual Console, Xbox Live Arcade, PlayStation Network, WiiWare, DSi Ware
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Earthworm Jim on alun perin vuonna 1994 julkaistu tasohyppelypeli, jota on kehittänyt Shiny Entertainment.

Hahmo, jota pelissä ohjataan, on supersankariksi puettu mato, jonka tehtävänä on pelastaa maailma. Pelissä on kahdeksan tasoa, joissa jokaisessa on erilainen teema, sekä erilaiset viholliset. Jokaisessa tasossa on myös ns. päävastus. Tasojen välissä on Andy Asteroids -nimisiä avaruuskilpa-ajoja. Jimillä on käytössään sädease, ja hän voi käyttää myös omaa madonruumistaan erilaisiin tarkoituksiin, lähinnä lyömäaseena, potkurina (hidastaa putoamista), ja hän voi tarttua sillä erilaisiin esineisiin. Hän käyttää sitä lisäksi kaikenlaisten kytkimien ja muiden esineiden aktivointiin.

Päähahmon seikkailuista tehtiin vuosina 1995–1996 myös piirrettyä televisiosarjaa, joka Suomessa tunnetaan nimellä Jimi Matala.

Earthworm Jimistä on julkaistu vuonna 2010 myös graafisesti paranneltu versio Earthworm Jim HD ladattavaksi Xbox Livestä Xbox 360:lle ja PlayStation Storesta PlayStation 3:lle.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.