Dromund Kaas

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Dromund Kaas on George Lucasin Tähtien sota -elokuviin pohjautuvassa tietokonepelissä Jedi Knight: Mysteries of the Sith esiintynyt fiktiivinen planeetta. Planeetta on tärkeä paikka pelissä Star Wars: The Old Republic.

Palpatinen aika ja Uuden Tasavallan aika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Dromund Kaas oli Dromundin aurinkokunnassa sijaitsema sateinen, soiden peittämä planeetta. Planeetan sijainnin tunsivat vain harvat, ja useimpien galaksin asukkien mielestä Dromund Kaas oli ainoastaan ikivanha sithlegenda. Dromund Kaasin sijaintia ei kerrottu edes jediarkistoissa. Planeetalla sijaitsi sithlordi Darth Millennialin rakennuttama muinainen sithtemppeli. Keisari Palpatinen uskottiin kouluttaneen Dromund Kaasissa mustia jedejä, ja sithtemppelin tiedettiin toimineen pimeän puolen profeettoina tunnetun mustien jedien järjestön tukikohtana. Palpatinen kuoltua Endorin taistelussa profeetat hylkäsivät temppelin ja pakenivat päämajaansa Bosthirda-planeetalle.

Kuusi vuotta Endorin taistelun jälkeen jediritari Kyle Katarn saapui Dromund Kaasin sithtemppeliin, mutta sithien muinaisia kirjoituksia luettuaan kääntyi Voiman pimeälle puolelle. Mara Jade kuitenkin onnistui pelastamaan Katarnin ja käännyttämään hänet takaisin Voiman valoisalle puolelle. Tapauksen jälkeen Luke Skywalkerin ja Uuden tasavallan tiedustelupalvelun ansiosta Dromund Kaasin sijainti pidettiin salassa, ja kaikki jäljellä olevat planeettaa koskevat tiedot tuhottiin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Vanhan Tasavallan aika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dromund Kaasin sijaintia eivät tienneet monetkaan, ainoastaan tietyt tahot sithien keskuudessa. Kun sithlordi Naga Sadow aloitti Suuren Hyperavaruussodan, Dromund Kaas toimi yhtenä sithien salaisista tukikohdista. Naga Sadowin kuoltua Yavin IV:lla ja sithien hävittyä sota he pakenivat Dromund Kaasiin, jossa uusi sithien keisari alkoi rakentaa uutta Sith-imperiumia, joka aikanaan ottaisi paikkansa takaisin galaksissa. Tasavalta itse ei koskaan löytänyt Dromund Kaasia, joten sithit saattoivat rakentaa imperiuminsa uudelleen rauhassa.

Noin tuhat vuotta myöhemmin keisari onnistui houkuttelemaan kaksi langennutta jediritaria, Revanin ja Malakin, jotka juuri olivat voittaneet Mandaloriaanisodat, Dromund Kaasiin ja käännytti heidät pimeälle puolelle. Keisari antoi heille tehtäväksi etsiä Tähtiahjo ja valmistaa Sith-imperiumin paluu. Mutta Revan ja Malak päättivätkin käyttää Tähtiahjoa oman imperiuminsa perustamiseen. Loppujen lopuksi jedineuvosto käännytti Revanin takaisin valoisalle puolelle ja tämä kukisti Malakin ja tuhosi Tähtiahjon. Tämän jälkeen Revan lähti yksin takaisin Dromund Kaasiin kohtaamaan keisarin ja tuhoamaan hänet, mutta hän katosi sille tielle. Hän sai rinnalleen myös karkoitetun jedin, joka oli palvellut hänen rinnallaan Mandaloriaanisodissa, mutta he eivät onnistuneet kukistamaan keisaria edes yhdessä. Vaikka keisarin suunnitelma Tähtiahjon käytöstä epäonnistui, se ei silti pysäyttänyt Sith-Imperiumin valmistautumista.

Kolmesataa vuotta myöhemmin Sith-Imperiumi oli valmis palaamaan ja hyökkäsi Dromund Kaasista Korribaniin ja valtasi sen. Hyvin pian Imperiumi valtasi monia planeettoja ympäri galaksia ja Dromund Kaas toimi pääkaupunkina, joskin Sithien Pimeä Neuvosto asettui Korribanin Sith-Akatemiaan Dromund Kaasista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]