Pimeän puolen profeetat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pimeän puolen profeetat (engl. Prophets of the Dark Side) on Tähtien sodan oheiskirjallisuudessa esiintyvä fiktiivinen järjestö.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pimeän puolen profeetat olivat mustiin kaapuihin pukeutuneita parrakaita mustia jedejä, jotka käyttivät Voiman pimeää puolta. Profeetat näkivät Voiman avulla näkyjä, ja heidän väitettiin ennustaneen esimerkiksi Kuolemantähden tuhoutuminen ja keisari Palpatinen kuolema Endorin taistelussa. Profeettojen päämaja sijaitsi Dromund Kaas -planeetalla, ja galaktisen sisällissodan aikoihin heidän johtajansa oli musta jedi nimeltään Kadann.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pimeän puolen profeettojen järjestön perusti sithlordi Darth Millennial vuosituhansia ennen Yavinin taistelua. Hän saapui Dromund Kaasille ja perusti sithkultin, jonka päämajaksi hän rakennutti suuren sithtemppelin. Kultin jäseniä alettiin kutsua pimeän puolen profeetoiksi, ja kultti jatkoi toimintaansa vuosisatoja Dromund Kaasissa.

Kloonisodan aikana ylikansleri Palpatine – joka oli sithlordi Darth Sidious – onnistui saamaan selville Dromund Kaasin sijainnin, ja hän käännytti nopeasti profeetat palvelukseensa. Jedivainojen aikoihin Palpatine nimitti Voiman pimeälle puolelle kääntyneen jediritari Kadannin pimeän puolen profeettojen johtajaksi. Imperiumin noustua Kadannista tuli keisari Palpatinen luotetuimpia neuvonantajia, ja pimeän puolen profeettojen järjestö sai paljon vaikutusvaltaa.

Yliprofeetta Kadann näki Voiman avulla näyn, jossa ennustettiin keisari Palpatinen kuolema Endorin taistelussa. Hän yritti varoittaa keisaria, mutta Palpatine suuttui hänelle. Keisarilliset joukot alkoivat vainota pimeän puolen profeettoja, ja järjestön jäsenet pakenivat Coruscantista ja Dromund Kaasista salaiseen tukikohtaansa Bosthirda-planeetalle. Kadannin ja muiden pimeän puolen profeettojen lopullisesta kohtalosta ei ole tietoa.

Viisi vuotta Endorin taistelun jälkeen suurmoffien muodostama komitea värväsi pimeän puolen profeettoina esiintyviä huijareita. Komitea halusi kaapata vallan keisariksi julistautuneelta Palpatinen neuvonantajalta Sate Pestagelta, joten "profeetat" väittivät keisarillisen sotalordin Trioculusin olevan keisari Palpatinen poika. "Profeettojen" ennustukset olivat todellisuudessa valheita, joita komitea käytti manipuloidakseen Trioculusia.

Trioculusin ja suurmoffien komitean johtajan Hissan kuoltua Kadannia esittänyt huijariprofeetta julistautui keisariksi ja yritti kaapata vallan Coruscantin turvallisuuspäällikkö Ysanne Isardilta. Hän epäonnistui ja pakeni seuraajiensa kanssa avaruusasema Scardialle. Pimeän puolen profeetoille katkeroitunut suuramiraali Afsheen Makati kuitenkin hyökkäsi avaruusasemalle ja tuhosi sen. "Kadann" ja muut huijariprofeetat kuolivat avaruusaseman räjähdyksessä.

Musta jedi Jerec käytti hyväkseen oikeiden pimeän puolen profeettojen antamia tietoja muinaisen jedilaakson sijainnista. Jerec löysi lopulta laakson, mutta jediritari Kyle Katarn tappoi hänet.

Vuotta myöhemmin Katarn vieraili profeettojen päämajana toimineessa sithtemppelissä Dromund Kaasilla, mutta kääntyi Voiman pimeälle puolelle. Mara Jade kuitenkin onnistui pelastamaan Katarnin ja käännytti hänet takaisin Voiman valoisalle puolelle.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pimeän puolen profeetat esiintyivät epäsuositussa Jedi Prince -kirjasarjassa, ja järjestön historiasta kerrottiin useissa Tähtien sota -kirjoissa, kuten The Dark Side Sourcebook - ja Rebel Era Sourcebook -oppaissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]