Dominic Howard

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dominic Howard
Henkilötiedot
Syntynyt7. joulukuuta 1977
Stockport, Englanti
Ammatti Muusikko
Muusikko
Aktiivisena 1988
Tyylilajit Vaihtoehtorock
Soittimet Rummut
Yhtyeet Muse, Vicky Cryer
Levy-yhtiöt Warner Brothers Records

Dominic "Dom" James Howard (s. 7. joulukuuta 1977 Stockport, Englanti) on brittiläisen yhtyeen Musen rumpali.

Dominic syntyi Stockportissa lähellä Manchesteria Englannissa. Hänen perheensä muutti Teignmouthiin hänen ollessaan kahdeksanvuotias. Hän alkoi soittaa rumpuja noin 11-vuotiaana. Häntä inspiroi koulussa soittanut jazzbändi.

Dominicin ensimmäinen yhtye oli Carnage Mayhem, jossa hän soitti koulussa. Samaan aikaan hän ystävystyi Matthew Bellamyn kanssa. Matt soitti kitaraa ja pianoa, muttei soittanut missään yhtyeessä. Vähän ajan päästä Matt liittyi Dominicin yhtyeeseen. Kahden vuoden päästä vain Dominic ja Matt olivat vielä mukana. Chris Wolstenholme liittyi mukaan. Hän soitti rumpuja Fixed Penaltyssa, ja nyt hän alkoi soittaa bassoa.

Vuoden 1994 alussa Gothic Plague syntyi. Sitä seurasi Rocket Baby Dolls, ja lopulta Muse. Siitä lähtien yhtye tuli vakavammalle pohjalle.

Vuonna 2004 Dominicin isä William tuli seuraamaan Musen esiintymistä Glastonburyyn. Juuri heidän esiintymisensä päätyttyä William Howard sai sydänkohtauksen ja kuoli. Tämä sai yhtyeen hajoamisen partaalle, mutta hänen perheensä ja yhtyetovereiden tuella Dominic toipui, ja Muse jatkoi kiertuettaan.

Dominicia on inspiroinut moni rumpali, kuten Stewart Copeland, Roger Taylor, Buddy Rich, Nick Mason, Tré Cool ja Dave Grohl. Grohlia voidaan pitää merkittävimpänä vaikuttajana Dominiciin. Dominicilla on laaja musiikkimaku; hänen suosikkeihinsa tiedetään kuuluvan mm. Jimi Hendrix, Pavement, Radiohead, Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen, dEUS, The Smashing Pumpkins, Primus, Rage Against the Machine, Green Day ja Nine Inch Nails. Hän on myös vasenkätinen, joten hänen rumpusettinsä on järjestetty "väärin päin".

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]