Demonaz Doom Occulta

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Harald Nævdal
Syntynyt 6. heinäkuuta 1970 (ikä 46)
Taiteilijanimet Demonaz Doom Occulta, Demonaz
Kotipaikka Bergen, Norja
Aktiivisena 1988
Tyylilajit black metal
Soittimet kitara
Yhtyeet Immortal, DEMONAZ, I
Levy-yhtiöt Nuclear Blast

Harald Nævdal (s. 6. heinäkuuta 1970[1] Bergen, Norja), tunnettu nimellä Demonaz Doom Occulta ja myöhemmin myös lyhyemmin Demonaz, on norjalainen metallimuusikko. Hän toimi norjalaisen black metal -yhtye Immortalin kitaristina ja sanoittajana.

Kitaristina 1988–1997[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demonaz tunnettiin Immortalissa black metallille epätavallisista sanoituksistaan, jotka eivät liittyneet juurikaan satanismiin, vaan erilaisiin synkkiin fantasiateemoihin ja mielikuvitusmaahan, jonka nimi on Blashyrkh.[1] Kun hän kirjoitti sanoja kappaleisiin, hän teki inspiraatiota etsiessään usein pitkiä kävelyretkiä maaseudulla, lähellä hänen kotiseutuaan. Demonaz tunnettiin hänen yksinkertaisista, mutta todella nopeista kitaraosuuksistaan. Abbathin kanssa hän muodosti Immortalissa kaksikon, kunnes rumpali Horgh liittyi yhtyeeseen vuonna 1997.[1]

Demonaz soitti kitaraa Immortalin albumeilla Diabolical Fullmoon Mysticism, Pure Holocaust, Battles In The North ja Blizzard Beasts. Blizzard Beastsin ilmestymisvuonna hänellä todettiin paha jännetuppitulehdus, eikä hän voinut enää soittaa kitaraa Immortalin vaativissa kitaraosuuksissa.[2] Demonaz jatkoi kuitenkin yhtyeen sanoittajana ja ryhtyi yhtyeen manageriksi.[2]

Muita projekteja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demonaz toimii myös black metal -yhtye I:n sanoittajana. Yhtye on julkaissut yhden albumin, Between Two Worldsin, vuonna 2006. Hän perusti myös yhtyeen nimeltä DEMONAZ, jonka laulajana hän toimii. Demonazin MySpace-sivustolla löytyy hänen nauhoittamaansa materiaalia albumiaan varten. Hän toivoo albuminsa Perfect Visionsin ilmestyvän joskus tulevaisuudessa.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Immortalin kitaristina

Immortalin sanoittajana

I:n sanoittajana

Perfect Visions

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Harald "Demonaz" Nævdal - Metalstorm Profile metalstorm.net. Viitattu 1.3.2011. (englanniksi)
  2. a b Justin M. Norton: Immortal Interview - A Conversation With Demonaz 8.1.2011. heavymetal.about.com. Viitattu 1.3.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]