Dead Space 3

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dead Space 3
Pelin kansikuva
Pelin kansikuva
Kehittäjä Visceral Games
Julkaisija Electronic Arts
Säveltäjä(t) Jason Graves
James Hannigan
Pelisarja Dead Space
Pelimoottori Visceral Engine
Julkaisuaika NA 5. helmikuuta 2013
AU 7. helmikuuta 2013
EU 8. helmikuuta 2013
Lajityyppi kolmannen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Jakelualusta Blu-ray, DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dead Space 3 on Visceral Gamesin kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema kolmannen persoonan ammuntapeli, joka on jatko-osa Dead Space 2:lle. Pelin tarina on ensisijaisesti asetettu jäätyneelle Tau Volantis -nimiselle planeetalle, jossa päähenkilöt Isaac Clarke ja John Carver pyrkivät laittamaan lopun Merkeille ja Necromorpheille.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dead Space 3 laittaa pelaajan ohjaamaan Isaac Clarkea. RIG-puku näyttää pelaajan ammuksien, hapen ja terveyspisteiden määrän. Clarke ja tulokas kersantti John Carver voivat uuden kyvyn, syöksyn, avulla suojautua liikkumalla nopeammin sivuille ja turvaan.

Tavanomaisten Necromorphien lisäksi Dead Space 3:ssa esiintyy uudestisyntyneitä, korkeampia Necromorpheja, kuten ”Waster”, joka muuttuu siten, miten se pilkkoutuu. Toinen uusi Necromorph on Nexus, ensimmäisen Dead Spacen Yhdysmielen tapainen hyönteismäinen Necromorph, joka voi murskata ja niellä kokonaisena ihmisiä. Muita vihollisia on Unitologisti-sotilaat, jotka etsivät Clarkea ja Carveria.

Moninpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dead Space 3:ssa on ”drop-in/drop-out” -moninpeli kampanjamoodissa. Lisää yksityiskohtia tarinasta avautuu kun peli mahdollistaa pelaamisen useammalla hahmolla. Jokaisella pelaajalla on erilaiset kokemukset pelistä hahmojen dementian takia. Esimerkiksi pelaajien ollessa BIO-laboratoriossa, kersantti Carver näkee lelusotilaita mutta Isaac ei.

Asepenkki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Penkin aseidenpäivitysjärjestelmä Dead Spacesta ja Dead Space 2:sta on uusittu uudeksi päivitysjärjestelmäksi nimeltään ”Asepenkki”. Järjestelmässä pelaajat voivat rakentaa uusia aseita pelin varrella kerätyistä paloista. Pelaaja voi esimerkiksi rakentaa plasmaleikkuriliekinheittimen tai pulssikiväärikranaatinheittimen. Pelaaja voi myös rakentaa valmiiksi tehdyistä rakennusohjeista aseita tai käyttää klassisia aseita kahdesta edellisestä osasta. Pelaajat voivat jakaa myös aseita keskenään.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taustatarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Dead Space 3 sijoittuu vuoteen 2514. Dead Spacen tapahtumien jälkeen EarthGov vangitsi Isaac Clarken ja käytti hänen mieltään rakentaakseen Merkkejä ja käyttääkseen näiden energiaa ihmiskunnan hyväksi. Titan Asemalle rakennettu Merkki, samalle asemalle jossa Isaacia pidettiin, aheutti toisen Necromorph -invaasion. Isaac pakeni Ellie Langfordin kanssa sen jälkeen kun hän tuhosi Merkin, johtaen Sprawlinkin tuhoutumiseen.

Isaac ja Ellie jatkoivat piiloutumista EarthGovilta ja asuituivat Uuden Horisontin Kuu siirtokunnalle, Maan kuussa sijaitsevalle kaupungille. Sillä aikaa Ellien silmä oli korjattu ja kaksikko kehitti romanttisen suhteen. Kuitenkin, tapahtumia, joita Isaac joutui kokemaan ja Ellien halun pysäyttää Merkit, kaksikko mursivat sen.

Kolme vuotta Titan Aseman tapahtumien jälkeen, radikaali Unitologi ryhmä nimeltään "The Circle" alkoivat tuhota Merkki Testilaboratorioita ja aloittaa väkivaltaisia mellakoita levittääkseen Necromorph -tartuntaa kaikissa tunnetuissa siirtokunnissa. Lähiaikoina, ryhmä hyökkäsi planeetta Uxorilla sijainneeseen testauslaboratorioon, jolloin Kersantti John Carver menetti perheensä ryhmän johtajan, Jacob Danikin tapettuaan heidät. Kuitenkin, Carver tapasi Ellien ja Kapteeni Robert Nortonin. Paettuaan planeetalta, joukko oli takaa-ajettuna "Circleltä". Jäljitettyään signaalin kaukaiselle planeetalle, Ellie matkasi planeetalle mukanaan Austin Buckell ja Jennifer Santos. Ennen lähtöään, Ellie pyysi Nortonia suuntaamaan Uuden Horisontin siirtokunnalle etsimään Isaac Clarke "The Circle" -perässään...

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isaac Clarke - Pelin päähenkilö. Isaac on ollut Aegis VII:n ja Titan Aseman selviytyjä. Tuhottuaan Alue 12 -Merkin, Isaac pakeni Sprawlin asukkaan, Ellie Langfordin kanssa. Kolmen vuoden aikana Titan Aseman Necromorph -invaasion jälkeen kaksikko kehitti romanttisen suhteen toistensa kanssa, mutta pian erosivat Isaacin halutessaan päästä eroon taistelusta Merkkejä vastaan. Ellie lähti jahtaamaan ratkaisua pysäyttääkseen Merkki -kriisin, kun sillä välin Isaac pysyi Uuden Horisontin Kuun siirtokunnassa, vain palatakseen takaisin tehtävään kapteeni Robert Nortonin ja kersantti John Carverin pyytäessään apua pelastamaan Ellie. Isaac matkasi Tau Volantikselle pelastamaan Ellie ja saadessaan selville Merkkien todellisen tarkoituksen.

Ellie Langford - Ellie oli yksi Titan Aseman invaasion selviytyjistä, joka pelasti Isaacin ennen kuin koko asema tuhoutui. Hänen silmänsä oli korjattu sen jälkeen kun Nolan Stross poisti sen tultuaan hulluksi, mutta se ei poistanut hänen haluaan Merkkien ja tartunnan leviämisen siirtokunnissa pysäyttämisen. Ellie jätti Isaacin tämän kieltäytyessään auttaa häntä, jättäen hänet yksin pysäyttämään Merkit. Kun hän oli planeetta Uxorilla, hän kehittää suhteen kapteeni Robert Nortonin kanssa. Kaksikko, kersantti John Carver mukaan lukien, kohtasi Necromorph -invaasion planeetalla. Ellie jäljittää Merkki -signaalin ja voiman Tau Volantikselle, jonka hän uskoo olleen Merkkien kotiplaneetta ja lähettää Nortonin hakemaan Isaacin Uuden Horisontin siirtokunnasta. Pelin tapahtumien aikana, Ellie yrittää lopettaa kiistaan Isaac ja Nortonin suhteen Ellien kanssa yrittäen samalla pysäyttää Merkit.

John Carver - Kersantti John Carver on toinen pelin päähenkilö Isaac Clarken jälkeen. Carver oli siirtynyt kapteeni Robert Nortonin palvelukseen Uxorin Necromorph -invaasion alkaessa Jacob Danikin tuhotesaan planeetalla sijainneen Merkki -testauslaboratorion. Carver menetti vaimonsa ja poikansa invaasion aikana ja liittyi Ellien Merkki -tiimiin Nortonin kanssa pysäyttääkseen Merkit. Kun Ellie jäljitti Merkki -signaalin lähteen Tau Volantikselle, hän ja Norton lähetettiin etsimään Isaac tehtävää varten. Pelin tapahtumien aikana, hän on vastuussa ryhmän turvallisuudesta Isaacin kanssa. Lähestyessään Merkkejä, Carver alkaa nähdä näkyjä kuolleesta perheestä, jotka pyytävät häntä tekemään perheestä kokonaisen. Kuten Isaac, hänen täytyy voitta ne ja tajuta, että perheensä kuolema ei ollut hänen vika ja kaikki mitä hän näkee, ei ole totta.

Jacob Danik - Danik on pelin päävihollinen. Hän on "Circlen" (suom. Piiri), radikaalin Unitologi -ryhmän komentaja. Hän ryhmän kanssa uskoo, että EarthGov aiheuttaa harhaoppia jäljittäessään Merkkejä ja käyttääkseen näiden energiaa. Hänen muotonsa protestoijana on mellakoida ja vapauttaa Merkki -signaalit aiheuttaakseen Necromorph -invaasioita siirtokunnissa , jossa Merkkejä on. Danik ja hänen miehensä seurasivat Nortonin ryhmää Uxorilta Uuden Horisontin siirtokuntaan. Danikille selviää, että Norton on Isaacin perässä. Piiri pitää Isaacia nyt harhaoppisena hänen "tapettuaan" Aegis VIIn ja Titan Aseman Necromorph -invaasioiden aiheuttaneidet Merkit. Danik seurasi Isaacia ja ryhmää pelin tapahtumien aikana ja lähetti aseistetut miehensä tappamaan hänet. Hänen pääteot, paitsi Isaacin tappaminen, on vapauttaa Merkit ja aiheuttaa Lähentymis -tapahtuman.

Robert Norton - Kapteeni Robert Norton on EarthGovin aluksen, USM Eudoran kapteeni. Norton oli paikalla, kun invaasio alkoi Uxorilla. Siellä, hän palkkasi Carverin ja kehitti suhteen Ellien kanssa. Hän liittyy Ellien tiimin pysäyttääkseen Merkit. Jäljittäessään Merkki -signaalin lähdettä Tau Volantiksella, Ellie lähti planeetalle. Ennen kadotessaan ja lähettäessään S.O.S -signaalin, Ellie pyysi Nortonia hakemaan Isaac hänen kyetessään tuhota Merkkejä ja kääntämään kirjoitukset, jotka tiimi löysi. Norton myös rupeaa inhoamaan Isaacia hänen ja Ellien menneisyyden takia, uskoessaan, että kaikki tämä on vain Ellien vuoksi.

Jennifer Santos - Santos on insinööri Isaacin tavoin, mutta on enemmän keskittynyt Merkki -signaalin logistiikkaan. Santos auttoi Ellietä löytämään Merkki -signaalin Tau Volantikselle. Santos matkusti yhdessä ystävänsä, Austin Buckellin, Ellien kanssa Keyhole asemalta Tau Volantikselle. Santosin osa Tau Volantiksella on auttaa tulkitsemaan kryptisiä viestejä, paikantamaan Merkki -signaaleita, ja etsimään ratkaisua Merkki -epidemian pysäyttämiseen.

Austin Buckell - Austin Buckell on sotilas veteraani ja osa Ellien Merkki -tiimiä, omistaessaan tietoa Merkeistä ja vanhasta Sovereignin Siirtokunnista. Hän ystävänsä kanssa, Jennifer Santosin, olivat Keyhole Asemalla Uxorin Necromorph -invaasion aikana tapasi Ellien ja liittyivät hänen tiimiinsä. Austin Ellien ja Santosin kanssa matkustivat Tau Volantikselle, jossa he kuitenkin menettivät yhteyden. Buckellin rooli on kerätä tietoa S.C.A.F:in (Sovereign Colonies Armed Forces) ja Merkkien toiminnoista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]