Dead Space 2

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dead Space 2
Dead Space 2:n kansikuva.
Dead Space 2:n kansikuva.
Kehittäjä Visceral Games
Julkaisija Electronic Arts
Säveltäjä(t) Jason Graves
Pelisarja Dead Space
Pelimoottori Visceral
Julkaisuaika
  • NA 25. tammikuuta 2011
  • EU 28. tammikuuta 2011
Lajityyppi selviytymiskauhu, kolmannen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 18
ESRB: M
Alusta Microsoft Windows,
PlayStation 3, Xbox 360
Tallennusväline Blu-ray, DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dead Space 2 on Visceral Gamesin kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema selviytymiskauhu- ja kolmannen persoonan ammuntapeli, joka on jatko-osa Dead Spacelle. Peli julkaistiin tammikuussa 2011 Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Pelisarjan kolmas osa, Dead Space 3, julkaistiin helmikuussa 2013. Peli käyttää samaa kolmannen persoonan pelikuvakulmaa kuin ensimmäisessä Dead Spacessa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moninpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dead Space 2:ssa on myös online-moninpelimuoto, jossa pelaajien pitää taistella joko Hans Tiedmanin turvajoukon jäsenillä tai Necromorpheilla.

Pelissä on myös tehtäviä, joista ihmiset saavat kokemuspisteitä suorittamalla näitä. Tehtävien suorittaminen johtaa myös pelin loppumiseen, ihmisten voittoon ja necromorphien häviämiseen. Necromorph-pelaajat saavat myös kokemuspisteitä tappamalla ihmispelaajat tai tekemällä heille teloitusvahinkoa.

Kun pelaaja saa kokemuspisteitä, hänen tasonsa kasvaa ja hän saa avattua uusia aseita ja pukuja, joita hän voi myöhemmin käyttää pelissä, kun on ihminen.

Kun pelaajan pitää pelata necromorphina, hänen täytyy valita pelattava necromorph. Nämä valinnat ovat kuitenkin lukittu ja avautuvat vasta sekuntien päästä. Pelattavia necromorpheja on neljä:

  • Pack: Nopeimmin avautuva necromorph, joka on kuitenkin aika heikko. Nämä voivat hypätä pitkiäkin matkoja, joka nopeuttaa liikkumista.
  • Lurker: Pieni, mutta tappava necromorph, joka voi kävellä katossa ja seinillä. Lurker pystyy myös hyppäämään pitkiäkin matkoja Packin tavoin. Lurker voi myös ampua pitkiäkin matkoja lonkeroillaan neulan kaltaisia ohjuksia.
  • Puker: Iso, mutta hidas necromorph. Nämä voivat sylkeä hidastavaa ja tappavaa oksennusta. Pukerit ovat myös aika helppo vastus, sillä se on niin hidas ja iso.
  • Spitter: Pukerin tavoin, Spitter voi ampua tappavaa, mutta ei hidastavaa oksennusta. Nämä ammukset lentävät myös pitkälle, joilloin pelaajan kannattaa käyttää tätä iskua pitkän matkan päästä. Spitterit ovat myös aika helppo vastus ihmispelaajille ison koon takia.
  • AI Female Slasher: Nämä Slasherit ovat tekoälyn ohjaamia necromorpheja, joilla pelaaja ei voi pelata. Nämä necromorphit käyttäytyvät samalla lailla kuin tarinamoodissa. Slasherit eivät kuitenkaan hyökkää necromorph- pelaajien kimppuun.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

USG Ishimura -alukselta paennut insinööri Isaac Clarke löydetään ajelehtimasta avaruudessa. Hänet tuodaan Saturnuksen Titan-kuussa sijaitsevalle ”The Sprawl” -avaruusasemalle ja laitetaan mielisairaalaan.

Peli alkaa kun Dead Space Ignitionin päähenkilö Franco herättää Isaacin mielisairaalassa kolme vuotta myöhemmin. Isaac ei muista mitään sairaala-ajasta. Franco oli lähetetty hakemaan Isaac, mutta ennen kuin hän ehtii selittää tilanteen, necromorph tappaa hänet. Isaac pakenee necromorpheja kuhisevasta sairaalasta. Koko asema on necromophien hyökkäyksen kohteena, ja lisäksi Isaacilla on yhä hallusinaatioita entisestä tyttöystävästään Nicolesta, joka menehtyi Ishimuralla.

Daina-niminen nainen ottaa yhteyttä Isaaciin. Daina lupaa parantaa Isaacin hallusinaatiot ja tarjoaa pakotietä asemalta. Isaac katsoo parhaaksi luottaa Dainaan, vaikka myös toinen mielisairaalan potilas Nolan Stross (Dead Space: Aftermath -elokuvassa esiintynyt tiedemies) tarjoaa keinoa lopettaa hallusinaatiot. Isaac ei usko Strossin selityksiä, sillä tämä on selvästi sekavassa tilassa. Stross tappoi tämän vaimon ja vauvan luultuaan näitä necromorpheiksi hallusinaation takia Aftermathissa.

Dainan luona kaksi unitologisti vartijaa pidättää Isaacin. Dainan aikomuksenakaan ei ole ollut auttaa Isaacia vaan sen sijaan hän pyrkii luomaan Marker-patsaita. Daina uskoo Isaacin hallusinaatioiden olevan avain uusien patsaiden luomiseen. Hänen mukaansa Isaac on kuluneiden kolmen vuoden aikana jo rakentanut yhden patsaan, ja necromorphien hyökkäys asemalla on saanut alkunsa siitä. Aseman turvamiehet saapuvat paikalle ja ampuvat Dainan joukkoineen. Isaac onnistuu pakenemaan paikalta.

Nolan Stross ottaa jälleen yhteyttä Isaaciin ja kertoo, että myös hän oli rakentamassa Marker-patsasta. Isaac uskoo nyt Strossia ja päättää tuhota patsaan pysäyttääkseen necromorphien hyökkäyksen. Stross kertoo patsaan sijaitsevan lukitulla hallituksen sektorilla.

Matkallaan sektorille Isaac tapaa Ellie Langfordin, joka on onnistunut selviämään hirviöitä kuhisevalla asemalla. Ellie päättää lähteä Isaacin mukaan, koska uskoo omien selviytymismahdollisuuksiensa siten paranevan. Isaaciin ottaa yhteyttä myös aseman päällikkö Hans Tiedemann, joka on vastuussa Marker-patsaan luomisesta Isaacin ja Nolan Strossin mielten avulla. Tiedemann pyrkii estämään Isaacia tuhoamasta patsasta.

Myöhemmin Nolan Stross menettää patsaan vaikutuksesta järkensä ja hyökkää Ellien kimppuun. Ellie selviytyy hengissä ja Isaac tappaa Strossin. Myös Isaacin hallusinaatiot Nicolesta voimistuvat hänen lähestyessään patsasta. Isaac toteaa, että hänen täytyy uhrata henkensä patsaan tuhoamiseksi.

Hallituksen sektorilla Isaac lähettää Ellien taistelualuksella pois, koska aikoo hyökätä yksin ja tuhota patsaan uhraamalla henkensä. Isaac avaa sektorin ovet ja päästää näin sisään necromorphit, jotka tappavat nopeasti patsasta vartioivat Tiedemannin miehet. Nicole ohjaa Isaacin koneelle, jonka avulla tämä pystyy palauttamaan muistinsa ja avaamaan mielensä tiedot patsaasta. Tiedemann kuitenkin odottaa Isaacia patsaan luona ja ampuu häntä. Isaac kuitenkin onnistuu saamaan Tiedemannin aseen ja tappaa hänet.

Kun Isaac pääsee patsaan luokse, Nicole pyrkii tappamaan Isaacin vetämällä hänet alitajuntaan. Isaac taistelee alitajunnassaan hallusinaatiota vastaan ja tuhoaa patsaan tartuttamat osat mielestään. Hän tuhoaa patsaan ja hänen mielensä palautuu normaaliksi.

Isaac valmistautuu kuolemaan hallituksen sektorin tuhoutuessa hänen ympärillään. Ellie kuitenkin palaa takaisin pelastamaan Isaacia. Isaac istuu alukseen odottaen näkevänsä Nicolen. Sen sijaan hän näkee vain Ellien.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.