David Lindley

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
David Lindley
David Lindley Norjassa vuonna 1981.
David Lindley Norjassa vuonna 1981.
Henkilötiedot
Syntynyt21. marraskuuta 1944 (ikä 77)
Ammatti laulaja-lauluntekijä, muusikko
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1966–
Tyylilajit rock, country, etno
Soittimet laulu, kielisoittimet
Yhtyeet Kaleidoscope, El Rayo-X
Levy-yhtiöt Asylum, Atlantic, Epic, RCA Victor, Shanachie
Aiheesta muualla
Kotisivut

David Perry Lindley (s. 21. marraskuuta 1944) on yhdysvaltalainen muusikko. Hän on työskennellyt monien tunnettujen artistien kanssa, kuten Jackson Browne, Warren Zevon, Curtis Mayfield ja Dolly Parton. Hän on multi-instrumentalisti, joka soittaa muun muassa kitaraa, sähköbassoa, kontrabassoa, viulua, banjoa, Steel-kitaraa, mandoliinia, hardingfele-viulua, bouzoukia, sisteriä, sazia, Yaylı tanburia, charangoa, cümbüşia, udia, sitraa ja ukulelea.

Teini-iässä Lindley alkoi soittaa banjoa ja viulua sekä voitti myöhemmin viisi kertaa Topangan banjo- ja viulukilpailun. Vuosina 19661970 hän oli perustajajäsen Kaleidoscope-nimisessä bändissä, joka soitti psykedeelistä musiikkia. Bändi julkaisi neljä albumia Epic Records -levymerkille.

Kaleidoscopen hajottua Lindley lähti Englantiin ja soitti Terry Reidin bändissä muutaman vuoden. Vuonna 1972 hän ryhtyi yhteistyöhön Jackson Brownen kanssa ja soitti tämän bändissä vuoteen 1980. 1970-luvulla hän kävi kiertueilla myös muiden artistien, kuten Crosby-Nash, Linda Ronstadt ja James Taylor, kanssa.

Vuonna 1981 Lindley perusti oman bändinsä, El Rayo-X:n. Jackson Browne tuotti heidän ensimmäisen albuminsa. Heidän viimeinen esiintymisensä ennen hajoamista tapahtui 31. joulukuuta 1989. Sen jälkeen Lindley on tehnyt kiertueita soolo-artistina ja myös duona Hani Naserin ja myöhemmin Wally Ingramin kanssa. Hän on soittanut myös lukemattomissa studio-sessioissa. Kiertueiden ja studiotöiden välissä hän on opetellut soittamaan uusia instrumentteja.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta David Lindley.