DA-Design

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

DA-Design Oy on insinööritoimisto, joka toimii Jokioisissa ja jossa työskentelee yli 70 henkilöä.

Se perustettiin vuonna 1995 ja toimi alkuvuosinaan sulautettujen järjestelmien suunnittelijana. Yhtiö osti SF-Design-nimisen insinööritoimiston vuonna 2007. Vuoden 2008 alussa se osti Elektrobit-konserniin kuuluneelta Elektrobit Microwavelta sen avaruusyksikön, joka alun perin oli Insinööritoimisto Ylinen Oy. Ylinen Oy on Suomen avaruustoiminnan pioneeriyrityksiä ja tämän vuoksi DA-Design Oy:n avaruuslaitteiden tekemisen volyymi on suomalaisittain suuri. Yhtiö muutti vuonna 2007 yhteydessä Jokioisiin Forssasta. Syksyllä 2009 DA-Design osti vuonna 1991 perustetun Cross Country Systems Oy:n puolustusteollisuus- ja teollisuusautomaatiotoiminnot. Samalla tämän oston myötä yrityksen toiminta laajentui Tampereelle.

Nykyään yritys toimii sulautettuihin järjestelmien ohjelmisto-, elektroniikka-, mekaniikka-, radiotekniikka- ja mikroaaltosuunnittelussa. Yritys toimii projektiliiketoiminnassa suunnitellen omia tuotteita ja myyden tuotekehityspalveluita. Yrityksellä on elektroniikalaitteiden värähtelytestauksen ja elektromagneettisen testauksen välineistöä.

Yhtiöön kuuluu neljä liiketoimintalinjaa: Puolustus ja turvallisuus, Tietoliikenne ja teollisuus, Avaruusteknologia sekä Mediatutkimus.

Sen avaruustekniikan referenssitoimituksiin kuuluu - mukaan lukien sen edeltäjien toimitukset

  • Venäjän Radiastron luotaimen VLBI-instrumentti, joka mission peruuttamisen takia jäi käyttämättömäksi
  • ESAn Huygens-luotaimen radiokorkeusmittari
  • Saksan TerraSAR-X ja Tandem-X-kaukokartoitussatelliittien SAR-tutkan komponentit
  • ESAn Planck-luotaimen LFI-isntrumentin mikroaaltovastaanottimet
  • ESAn SMOS-luotaimen radiometrien tekniikkaa

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]