Crypt of the NecroDancer

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Crypt of the NecroDancer
Kehittäjä Brace Yourself Games
Julkaisija Klei Entertainment
Säveltäjä Danny Baranowsky
Julkaistu
  • WW 23. huhtikuuta 2015
Lajityyppi vuoropohjainen strategiapeli (en)
Pelimuoto yksinpeli ja yhteistyöpeli
Alusta Microsoft Windows, Linux, PlayStation 4, iOS, macOS, Nintendo Switch, PlayStation Vita ja Xbox One
Jakelumuoto Digitaalinen lataus, Steam ja GOG.com
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Crypt of the NecroDancer on Brace Yourself Gamesin kehittämä roguelike-rytmipeli Microsoft Windowsille, OS X:lle ja Linuxille[1]. Peli julkaistiin kehittäjän ja Klei Entertainmentin toimesta vuonna 2015. Ennen varsinaista julkaisua peli oli Steamin Early Access -ohjelmassa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli koostuu tutkittavista luolastoista, jotka generoidaan satunnaisesti. Peli jakautuu neljään alueeseen. Kaikkiin alueisiin generoidaan kolme tasoa, jonka jälkeen seuraa alueen pomotaistelu.[2] Tasoilta voi löytää ja ostaa satunnaisesti luotuja tavaroita. Osa näistä tavaroista täytyy avata erikseen pelissä esiintyvillä timanteilla.

Viholliset koostuvat erilaisista hirviöistä ja luontokappaleista. Ne liikkuvat musiikkiraidan mukaan ja niiden liikkeet muuttuvat eri iskuilla. Jos pelaaja liikuttaa pelihahmoaan musiikin tahdissa hänet palkitaan tarkkuudesta pelin sisäisillä bonuksilla. Rytmin toistaminen ei kuitenkaan vaadi täydellistä tarkkuutta ja pelaajalla on aikaa muuttaa omaa rytmistystään pelin edellyttämällä tavalla. Rytmi esitetään myös visuaalisesti ruudun alakulmassa. Musiikkiraidan loppuminen tarkoittaa tason loppumista.

Peli aloitetaan Cadence-hahmolla. Uusia hahmoja on mahdollista avata etenemällä pelissä. Eri hahmoilla on omat ominaisuutensa ja toisistaan poikkeavat inventaariot.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crypt of the NecroDancerin musiikin sävelsi Danny Baranowsky. Musiikki on chiptune voittoista ja rytmitykseltään tanssillista. Pelin pomotasoilla kuullaan perinteisiä musiikkigenrejä chiptune-versiona. Peliin voi lisätä omia kappaleita ja pelata niiden tahdissa. Tuettuja äänitiedostoja ovat MP3 ja OGG[3].

Grafiikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grafiikaltaan Crypt of the NecroDancer jäljittelee varhaisia roguelike-pelejä. Pelaaja katsoo maailmaa ylhäältä käsin ja hahmot liikkuvat 2D-grafiikan säännöillä. Hahmot ovat litteitä ja niiden liike on rajoitettu neljään suuntaan. Värimaailma on monipuolinen; murretut sävyt ja neonvärit ovat yleisiä. Grafiikka korostaa myös pikselimäisyyttä.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crypt of the NecroDancer on saanut pääosin positiivista palautetta kriitikoilta ja yleisöltä. Sillä on myös ollut ehdokkuuksia eri palkintogaaloista.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]