Cormoran Strike

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cormoran Strike
Kirjailija Robert Galbraith
Kieli englanti
Genre rikos
Kustantaja Sphere Books
Julkaistu 2013
Ulkoasu sidottu/nidottu
Suomennos
Suomentaja Ilkka Rekiaro
Kustantaja Otava
Ulkoasu sidottu/nidottu
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Cormoran Strike on englantilaisen kirjailijan J. K. Rowlingin salanimellä kirjoittama rikoskirjasarja. Kirjasarjan päähenkilöitä ovat yksityisetsivä Cormoran Strike ja hänen nuori assistenttinsa Robin Ellacott. Sarjan ensimmäinen romaani Käen kutsu ilmestyi vuonna 2013, ja sen jatko-osa Silkkiäistoukka kesäkuussa 2014. Rowling on suunnitellut kirjoittavansa sarjaa vielä ainakin kuuden kirjan verran.[1]

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Cormoran Strike on cornwallilainen yksityisetsivä, jonka toimisto sijaitsee Denmark Streetillä, Lontoossa. Strike on Afganistanin sodan veteraani, ja on menettänyt toisen jalkansa sodassa. Hänen äitinsä on kuollut, ja hänen isänsä on kuuluisa rock-tähti Jonny Rokeby, jonka Strike on tavannut vain kahdesti elämässään.
  • Robin Ellacott on Striken 25-vuotias assistentti, joka on hyvin kiinnostunut etsiväntyöstä. Hän on muuttanut Lontooseen Yorkshiresta mentyään kihloihin Matthew-sulhasensa kanssa.

Romaanit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joulukuussa 2014 uutisoitiin, että kirjasarjasta tehtäisiin televisiosarja BBC Onelle.[2] Syyskuussa 2016 Cormoran Striken rooliin valittiin Tom Burke.[3] Robin Ellacottin esittäjäksi valittiin Holliday Grainger marraskuussa 2016. Sarja koostuu seitsemästä tunnin mittaisesta jaksosta (kolme Käen kutsusta sekä kaksi Silkkiäistoukasta ja Pahan polusta), joiden kuvaukset alkavat marraskuussa 2016. Rowling, Neil Blair, Ruth Kenley-Letts ja Elizabeth Kilgarriff toimivat sarjan vastaavina tuottajina; käsikirjoittajina ovat Ben Richards (Käen kutsu ja Silkkiäistoukka) ja Tom Edge (Pahan polku). Michael Keillor ohjaa Käen kutsun, jonka Jackie Larkin tuottaa.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. J.K. Rowling confirms she has at least six more Cormoran Strike novels planned 18.7.2014. Hypable.com. Viitattu 11.8.2014. (englanniksi)
  2. Sullivan, Kevin P.: New details about J.K. Rowling's BBC series revealed Entertainment Weekly. 24.9.2015. Viitattu 3.11.2016. (englanniksi)
  3. Tom Burke to play JK Rowling's Cormoran Strike on BBC One 7.9.2016. BBC. Viitattu 3.11.2016. (englanniksi)
  4. Barraclough, Leo: Holliday Grainger to Star in J.K. Rowling’s ‘Cormoran Strike’ TV Series Variety. 1.11.2016. Viitattu 3.11.2016. (englanniksi)