ContraPoints

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Natalie Wynn
Henkilötiedot
SyntynytVirginia [1]
Aiheesta muualla
www.contrapoints.com

Natalie Wynn (s. 21. lokakuuta 1988) on yhdysvaltalainen tubettaja, joka käsittelee ContraPoints-nimisellä YouTube-kanavallaan poliittisia ja yhteiskunnallisia aiheita. Monilla hänen videoillaan nähdään usean hänen itsensä esittämän hahmon välisiä väittelyjä.

Wynn on syntynyt ja kasvanut Yhdysvaltain Virginian osavaltiossa. Sieltä hän muutti Illinoisiin tekemään jatko-opintojaan Northwesterin yliopistossa filosofian tohtoriohjelmassa[2], mutta jätti opinnot kesken vuonna 2015.[3]

Wynn aloitti tubettamisen vuonna 2008.[2] Aluksi hänen sisältönsä keskittyi ateismin puolustamiseen ja kreationismin vastustamiseen.[4] Vuonna 2014 GamerGaten aikaan hän huomasi oikeistopopulistisen sisällön lisääntyneen YouTubessa ja vastauksena tälle hän alkoi luoda omia videoita, joissa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden aiheet yhdistyvät huumoriin, dragiin ja filosofiaan.[2]

Wynn perusti Contrapoints-nimisen YouTube-kanavansa vuonna 2016. Videoillaan hän käsittelee aiheita, kuten sukupuoli, rotu, äärioikeisto ja kapitalismi.[4] Vaikka videoiden on tarkoitus olla viihdyttäviä, ne täyttävät myös hyvän väittelyn kriteerit: Wynn ottaa aina kantaa vastapuolen vahvimpiin argumentteihin, esittää suuren määrän todisteita väitteidensä tueksi ja tunnustaa, kun vastapuoli on oikeassa tai hän itse on väärässä.[5] Hänen lähtökohtansa on aina tutustua käsiteltävään aiheeseen läpikotaisin ja pyrkiä ymmärtämään vastapuoltaan.[4] ContraPoints on voittanut YouTuben Streamy Awardsin palkinnon parhaasta kommentaarista.

Wynn on avoimesti transsukupuolinen. Hän on aloittanut sukupuolenkorjausprosessinsa ContraPoints-kanavan olemassaolon aikana, joten seuraajat ovat päässeet seuraamaan hänen transitiotaan.[3]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jake Hall ja Billie Brownstein, ContraPoints Is the Opposite of the Internet, Vice,‎ (ISSN 1077-6788, verkkoversio)View and modify data on Wikidata . Tieto on haettu Wikidatasta.
  2. a b c ContraPoints Is the Opposite of the Internet www.vice.com. Viitattu 12.4.2021. (englanniksi)
  3. a b Andrew Marantz: The Stylish Socialist Who Is Trying to Save YouTube from Alt-Right Domination The New Yorker. Viitattu 12.4.2021. (englanniksi)
  4. a b c Nyt.fi | Natalie Wynn on tubettaja, joka kylpee videoillaan Jordan Petersoniksi pukemansa nuken kanssa ja josta on tullut vastavoima Youtuben kasvavalle alt-right-sisällölle Helsingin Sanomat. 6.6.2019. Viitattu 12.4.2021.
  5. Clifton Mark: 'ContraPoints' Is Political Philosophy Made for YouTube The Atlantic. 6.1.2019. Viitattu 12.4.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]