Colonial Marines (Aliens)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yhdysvaltain siirtokuntien merijalkaväki
The United States Colonial Marine Corps
Luoja(t) James Cameron
20th Century Fox
Elokuva Aliens – paluu

The United States Colonial Marine Corps (suom. Yhdysvaltain siirtokuntien merijalkaväki), lyhyemmin ”USCMC” on Aliens – paluussa ja Aliens versus Predator -peleissä esiintyvä kuvitteellinen yhdysvaltalainen asevoimien haara, joka on ohjaaja James Cameronin ja elokuvayhtiö Twentieth Century Foxin luoma. Colonial Marines on joukko kovia merijalkaväen ammattisotilaita, jotka suojelevat ihmisten siirtokuntia (ja ilmeisesti Weyland-Yutani-yhtiön etuja) ja sarjan elokuvissa taistelee vihamielisiä Alien- ja Predator-rotuja vastaan.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2178 (vuosi ennen Aliens – paluun tapahtumia) siirtokuntien suojelemiseksi perustettiin yhteinen avaruuden ja planeettojen merijalkaväki, joka turvaisi siirtokuntien turvallisuuden ja taistelisi kaikkia vihamielisia muukalaisia, kuten Alieneita ja Predatoreja vastaan. Weyland-Yutani osallistui armeijan aseistuksen parantamiseen ja rahoittamiseen.

Ensikohtaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Nostromo-rahtialuksen miehistö kohtasi ensi kerran Alien- eli Xenomorph-rodun vuonna 2122 LV-426-planeetalla. 57 vuotta myöhemmin Weyland-Yutani rakennuttaa kyseiselle planeetalle siirtokuntaa, kertomatta mahdollisesta Xenomorph-rodusta, vaikka sai Ellen Ripleyltä raportin sen olemassaolosta. Pian menetettyään yhteyden LV-426:n siirtokuntaan, yhtiö lähettää merijalkaväen yksikön tutkimaan siirtokunnan outoa hiljentymistä. Elokuvassa aluksen miehistö koostui noin joukkueesta jalkaväkeä. Yhtiön sääntöjen mukaan jokaisella aluksella tulee olla myös yksi androidi, elokuvassa Bishop. Jalkaväen päästyä siirtokunnan asemalle, he havaitsevat sen olevan tyhjä ja kaikkialla olevan taistelun ja paon jälkiä. Autiot käytävät, syöpyneet lattiat ja alkeelliset barrikadit kertovat asukkaiden viimeisestä puolustuksesta. Jalkaväki käyttää liikkeentunnistinta löytäkseen eloonjääneitä. Pian tunnistin havaitsee liikehdintää lähellä sairastupaa ja sotilaat lähtevät tutkimaan sitä. Alienit onnistuvat tuhoamaan yksikön lähes viimeiseen mieheen, ainoastaan Ripley, alikersantti Hicks, Bishop ja siirtokunnan ainoa eloonjäänyt Rebecca ”Newt” Jorden pääsevät pakoon, ja siirtokunta tuhoutuu fuusioydinräjähdyksessä reaktorin vahingoituttua taistelussa.

Toinen kohtaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Colonial Marines saa Aliens versus Predator -pelissä uuden vihollisen; kalloja palkinnokseen vievän, brutaalisen metsästäjän, Predatorin.

Kolmas kohtaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aliens versus Predator 2 -pelissä siirtokuntien jalkaväki menettää yhteyden LV-1201-planeetalle ja lähettää merijalkaväen USS VERLOC -avaruusaluksen tutkimaan hiljentymistä. Merijalkaväki saa vastaansa Alienin ja Predatorin lisäksi myös Weyland-Yutanin palkkaamat palkkasoturit, joiden tehtävänä on eliminoida jalkaväen sotilaat, jottei yhtiön toimet paljastuisi.

Neljäs kohtaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aliens vs. Predator -pelissä merijalkaväki on kutsuttu suojelemaan siviileitä, kun Weyland-Yutani on löytänyt Predatorien muinaisen pyramidin ja siellä elävän Alien-kuningattaren. Monet jalkaväen sotilaista eivät tiedä yhtiön aikeista tai siitä, mitä he tutkivat viidakossa. Pian Alienit karkaavat karanteenista ja leviävät, jolloin merijalkaväki joutuu vastakkain niiden kanssa. Yhtiö esti merijalkaväen avunpyynnöt planeetalta, varmistaakseen ettei yhtiön laittomat kokeet tulisi julki. Yhtiön oma henkilökunta onnistui kuitenkin kutsumaan apua planeetalta ja saamaan merijalkaväen USS MARLOW -avaruusaluksen paikalle. Alus joutuu yllättäen paikalle ilmestyvien Predatorien hyökkäyksen kohteeksi ja menettää suurimman osan aluksen jalkaväestä. Päästyään laitokselle, selviytyneet joukot joutuvat lähikosketukseen Alienien kanssa, ja monet sotilaista saavat surmansa taistelussa. Selviytyneiden tultua liian lähelle yhtiön tutkimuuksia, Karl Bishop Weyland antaa hyökkäyskäskyn yhtiön taisteluandroideille varmistakseen, ettei kukaan häiritse häntä ja paljasta yhtiön laittomia kokeita. Vain muutaman merijalkaväen sotilasta onnistuu paeta planeetalta.

200 vuotta myöhempään aikaan perustuvassa Alien – ylösnousemuksessa esiintyy The United Systems Military -organisaatio, joka saattaa olla yhteydessä siirtokuntien armeijaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aseistus ja varustus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merijalkaväellä on runsaasti tulivoimaisia aseita ja varusteita, kuten haulikoita, liekinheittimiä, kone- ja tarkkuuskivääreitä, raketin- ja kranaatinheittimiä sekä erilaisia suojuksia. Aseet ovat pääosin Weyland-Yutanin valmistamia ja rahoittamia. Merijalkaväen kovat sotilaat tapaavat koristella panssariliivejään ja kypäriään tarroilla tai kirjoittaa niihin iskulauseita, tuodakseen itsevarmuutta ja kunnioitusta jalkaväen keskuudessa. Jotkut myös nimeävät heidän aseensa; esimerkiksi sotilas Vasquez antoi hänen M56-Smartguninsa nimeksi ”Adios”.

Jalkaväen varusteista löytyy yökiikarit, olkapäälamppu, hakkerointilaite, valopatruunoita, hitsauslaite ja liikkeentunnistin. Noin 30 metrin päähän näyttävä, piippaava liikkeentunnistava laite on jalkaväen ikoni. Valitettavasti tunnistin ei havaitse liikkumatonta kohdetta. Varusteista löytyy myös parantava ”Stims”-morfiiniannokset.

Pulssikivääri on jalkaväen yleisin ase siirtokuntien armeijassa. 10-millinen, panssarinläpäiseviä ammuksia ampuvaan rynnäkkökivääriin mahtuu kokoisuudessa 99 ammusta kerralla. Pulssikiväärissä on lisävarusteena kranaatinheitin. Smartgun on armeijan yleisin raskas ase. Aseen tietokone auttaa suuntaamaan aseen oikeaan kohteseen ja pitämään tähtäyksen kohteessa. Skanneri näyttää ampujalle kaikki epämääräiset kohteet, jotka Smartgun luokittelee tuhottavaksi. Edes näkymätön Predator ei voi piiloutua Smartgunilta. Ase on kuitenkin pitkälle ammuttuna epätarkka ja se painaa paljon, joten sen kanssa liikkuminen on hidasta. Liekinheitin on hyödyllinen ahtaissa käytävissä, tehdessään tulimuurin vihollisen eteen. Aseen vaikutukset vihollisessa tapahtuvat kuitenkin varsin hitaasti. Liekinheitin tehoaa parhaiten facehuggereihin ja muniin. Haulikko on merijalkaväen hyödyllinen lähikontaktin ase, josta lähelle ammuttuna löytyy suuri tuhovoima.

Merijalkaväellä on myös käytössä isompia ajoneuvoja ja teknisiä laiteita: panssaroitu ja itsenäisesti tähtäytyvällä hiukkassädefalangilla varustettu M577 APC -kuljetusajoneuvo, ohjuslavetilla varustettu UD4L Cheyenne -kuljetusalus sekä automaattiset UA-571C-konekiväärirobotit. Jalkaväellä on käytössä myös taktisia älyohjuksia ja ydinaseita avaruusaluksella.

Alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merijalkaväen avaruusaluksia on eriluokkaisia. Tunnettu Sulaco on Conestoga-luokan 78 000 -tonninen kevyt risteilijä. Alukseen mahtuu kaksi kuljetusalusta ja APC. Se on kaikkiaan 20 000 tonnin lastille ja 90 hengen miehistölle suunniteltu alus. Pitkien avaruusmatkojen aikana miehistö laitetaan hyperuneen erityisiin kapseleihin. Jos aluksella sattuu onnettomuus miehistön nukkuessa, aluksen tietokonella on valta evakuoida alus, jos miehistö on vaarassa. Aseistukseen kuuluu kahdeksan pitkän matkan ASAT-ohjusta.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
  • USS SULACO on Aliens – paluussa esiintyvä Conestoga-luokkaa oleva avaruusalus. Tulipalon syttyessä alus evakuoi hyperunessa olleen miehistön, eli Ripleyn, Hicksin, Bishopin ja Newt’n. Aluksen kohtalo tai sijainti on toistaiseksi tuntematon.
  • USS FERARCO on Aliens versus Predator -pelissä esiintyvä alus. Aluksen tultua Alienien valtaamaksi, miehistö aktivoi aluksen itsetuhojärjelmän ja tuhosi sen.
  • USS TYRARGO on Aliens versus Predator -pelissä esiintyvä alus, jolla pelihahmona toimiva merijalkaväen sotilas pakenee pakeni.
  • USS VERLOC on Aliens versus Predator 2 -pelissä LV-1201-planeetalle laskeutuva alus, jolla on mukanaan merijalkaväkeä.
  • USS MARLOW on Aliens vs. Predator -pelissä esiintyvä alus, joka joutuu Predatorien taistelualuksen tulituksen kohteeksi ja tuhoutuu.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Videopelit