Aliens: Colonial Marines

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aliens: Colonial Marines
Kehittäjä Gearbox Software
Julkaisija Sega
Jakelija 20th Century Fox
Säveltäjä Kevin Riepl
Pelimoottori Red Ring
Julkaistu
  • 12. helmikuuta 2013
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: M Virheellinen ESRB-arvo
PEGI: 18
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Jakelumuoto Blu-ray, DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Aliens: Colonial Marines on Gearbox Softwaren kehittämä ja Segan julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin helmikuussa 2013 Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Peli oli tarkoitus julkaista Wii U:lle, mutta se peruttiin.

Peli perustuu Alien-elokuvasarjan hahmoihin ja otuksiin, erityisesti elokuviin Aliens – paluu ja Alien³. Peli on uusi versio vuoden 2001 samannimisestä videopelistä, jonka julkaisu aikanaan peruttiin.

Peli myi enemmän kuin miljoona kopiota, mutta se sai negatiivisen vastaanoton pelin sisäisistä teknisistä ongelmista, grafiikkojen alhaisesta laatutasosta ja vihollisten heikosta tekoälystä johtuen.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aliens: Colonial Marines on hyvin paljon samankaltainen kuin vuonna 2010 julkaistu Aliens vs. Predator. Pelaaja ohjaa Colonial Marine -sotilaita, joilla on jokaisella erilainen persoonallisuus ja erilainen ase. Jokainen hahmo voi kantaa useita aseita, kuten liekinheitintä, pulssikivääriä, smartgunia, pistoolia, sinkoa ja erilaisia kranaatteja. Pelaaja ohjaa merijalkaväen sotilaita yksi kerrallaan, noudattaen johtajien antamia käskyjä. Pelissä voi myös vaihtaa hahmoa milloin vain. Joskus pelaajan on tarkoitus mennä myös erikoisiin paikkoihin käyttämään liikkeentunnistinta ja aseita puolustaakseen itseään. Perusviholliset pelissä ovat Alieneita, jotka yrittävät säikyttää tai tappaa pelaajan, pakottaen pelaajan taistelemaan niitä vastaan. Erityyppiset Alienit taistelevat erilaisilla tavoilla. Pelissä facehuggerit yrittävät hypätä pelaajahahmon naamalle, istuttaen alkion pelaajan vatsaan, joka myöhemmin tappaa pelaajan ”rinnanrepijä”-vaiheessa (engl. chestburster). Warrior-Alienit, joita on esiintynyt ainakin Aliens – paluussa, ovat yleisimpiä vihollisia pelissä. Scoutit ovat nopeampia ja ne vakoilevat pelattavien hahmojen käyttäytymistä. Ne toimivat pienissä ryhmissä tai yksin. Tällainen Alien esiintyi elokuvassa Alien – kahdeksas matkustaja. Dronet usein kantavat facehugger-munia, ja ne toimivat Alien-pesän sydämessä suojellen kuningatarta.

Quick time event -tapahtumia käytetään yksi vastaan yksi -taistelussa pelaajan ja Alieneiden välillä. Tapahtumat ovat myös yleisiä, jos facehugger yrittää hypätä pelihahmon naamalle. Quick time event tarkoittaa pientä tapahtumaa joka tapahtuu lyhyessä ajassa, esimerkiksi Facehuggerin hypätessä pelihahmoa kohti ja pelaajan torjuessa hyökkäyksen nopeasti painamalla vaadittuja näppäimiä.

Peli sisältää moninpelin, jota kutsutaan versukseksi. Versuksessa on mahdollista pelata sekä merijalkaväellä että Alieneilla. (Alien) Moninpeli sisältää pelimuodot Team Deathmatch, Extremination, Escape ja Survivor. Peliin on mahdollista ostaa Bug Hunt -niminen lisäsisältö.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aliens: Colonial Marinesin tarinan ovat käsikirjoittaneet Bradley Thompson ja David Weddle, jotka ovat myös käsikirjoittaneet Taisteluplaneetta Galactican tarinan.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tapahtumat sijoittuvat Alien³-elokuvan tapahtumien jälkeiseen aikaan. Colonial Marine -ryhmä on lähetetty Fiorina ”Fury” 161:lle etsimään ja tutkimaan USS Sulacoa ja etsimään Ellen Ripleytä, korpraali Dwayne Hicksiä sekä muita kadonneita merijalkaväen sotilaita, jotka lähetettiin LV-426:lle elokuvassa Aliens – paluu.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Alien:Colonial Marines
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.